Inget nytt under solen 2 juni 2019

Har egentligen ingenting att förmedla i detta inlägg men det kan vara bra för att på ålderns höst kunna bläddra igenom vad eller hur jag mådde vid den här tiden. Bahahaha… ålderns höst? Är ju redan där för jag kommer inte ens ihåg lösenordet hit. Men strunt samma det går pr automatik än så länge. Tekniken är bra suverän.

Inget nytt under solen. Nä, bara att den idag visar sin närvaro. Har förmånen att kunna sitta naken på balkongen under förmiddagstimmarna. Högt ovan all insyn kan kroppen få sig lite vitaminer, för aldrig att jag numera exponerar vare sig det ena eller andra utom där – i ensamhet och tystnad.

Inget nytt? Har ännu inte slagit på, vare sig radio eller tv och vet att det har hänt saker, men hur intresserad är jag? När det utifrån kommande påverkar mig så tappar jag oftast fokus på det jag vill göra eller tänka på. Visserligen visste jag inte vilken dag det var idag när jag vaknade. Ett fenomen som allt oftare ger sig tillkänna. Men vaknade med lust att stiga ur bingen och ta tag i den här dagen. Tills nu.

Promenaden är klar och kaffet inmundigat. Sett mig omkring och funderat. Hahahaha… måste nämna att jag glömde sätta dit locket på vattentanken och att det måste skaffas ett nytt. Lånat ut den rullande fyrkanten och de ringde och frågade var det var. En blunder naturligtvis och liknande typ av incidenter som numera ingår i min tid med glömskan. Kognitiv sådan hoppas jag naturligtvis och håller mig envist fast vid den benämningen.

Igår var första framträdandet med de sjungande damerna. Min första medverkan och det gick bra. Hälsades välkommen av kören innan dörrarna slogs upp. Kändes trivsamt faktiskt. Kanske inte tillfredsställer mitt behov av att vara behövd, men väl att bli sedd.

Flyktiga tankar och väldigt världsliga. Men innanför ligger det som omedvetet gnager. Som när det absolut ska sjungas Idas sommarvisa. Då kommer tårarna och jag backar ögonblickligen över 40 år och ser en liten jänta som med glittrande ögon sjunger med inlevelse och helt ovetande om att hon aldrig fick sjunga den igen. Satan! Förgänglighet och att vandra vidare och se ålderdomen göra sitt intåg. Skulle ge bort hela mitt liv för hennes skull.

Så, nu är det över. En liten paus för att begrunda och en snytning. Kom fram till att alla de gråhåriga (inklusive mig själv) står och sjunger denna sång tillsammans med en överåldrig publik gör detsamma för min del. Kanske är det bland alla dessa någon annan som upplever samma sak? Ingen är ensam i det som kallas livet. Alla har förmånen eller nackdelen av att uppleva sorger som inte riktigt vill släppa. Vi tiger om dem, oftast.
Kanske detta är ett av svaren på varför jag är så observant på åldrandet. Kanske ett svar på varför jag bär på en dödslängtan längst där inne. Varför ska just jag, som inte uträttat ett skapandes grand, trampa runt och göra just ingenting? Så känns det. Vet så väl att jag har utfört saker men den ständiga frågan som så ofta återkommer: ”vad var det värt – vad var meningen”, ligger som ett lock över huvudet. Sinnesro skulle behövas och med det sagt så ska jag ta en tur med Bamse ut i solen för att åter komma i balans.

Inte var sista delen ämnat att präntas ner när jag satte mig för att göra en liten anteckning om tillvaron just denna dag. Tok heller. Men så kan det gå när inte haspen är på.

🙂

 

 

 

2 reaktioner på ”Inget nytt under solen 2 juni 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s