Liten Värmlandsresa

 

Så var Värmland avklarat. Karlstad och Frykensjöarna och lite andra rundor i de Värmländska skogarna. Förbålt vackert och kanonväder. Två övernattningar och nu hemma igen. Husbilen åter på plats bakom brorsans ladugård och både Bamse och jag ruuuuuusade in i duschen när vi kom inom dörren i vår svala lägenhet 10 våningar upp i höghuset. Jag för att jag kände mig lortig och svettig och Bamse för att han höll på att få värmeslag.

Sista vändan hem glodde han på mig med anklagande ögonen och konstaterade att, ”den där matte är inte riktigt klok. Jag som har hår över hela kroppen borde få stanna hemma, men va 17 jag måste ju vara preciiiiis där hon är. Tänk att jag ska vara helt i händerna på en enda människa. Visserligen många kafferaster med pink-och-nosmöjligheter, men jag vill heeeem.”

Varför denna runda ska jag svara på här och det föll sig så enkelt att jag glömde min gamla väninnas 80-årsdag för tre år sedan och det vet jag har satt sig som en liten tagg i henne. Nu förhöll det sig så att just den dan ingick jag själv en förening med en annan person, så mitt huvud var inte tillstädes – då heller – som vanligt alltså.

Men huvudsaken att hon är nöjd och trots att hon var alldeles slut efter upplevelser – synintryck – beglott sin egen födelseort och var hennes föräldrar en gång levde – Lars Lerins målningar – skogar och sjöar och omätliga ytor av lupiner i alla färger och den förtjusande lilla staden Nora på hemvägen, så var och är hon lycklig. Dels över att vara med på resan och dels att hon orkade. Hon är inte helt juste i kröppa, nämligen, så i mina ögon är hon fantastisk.

Själv då? Jorå… men jag fick en hetsig start på resan för det är mycket att tänka på. Har inte kommit in i rutinen och visst går det att skylla på det men dessvärre är det nog värre, för mobilen glömde jag bakom ladugården. Jaja, den får ligga där till tisdag kväll då jag ska övernatta där för att hylla broderskapet på onsdag. Kalaset börjar kl 13.00 så det är lika bra att vara på plats i tid. Present? Näää… får ringa och fråga om han vill ha något gammalt arvegods från våra föräldrar. Skitbra tycker jag som vill bli av med gammal nostalgi som dammar. För vad ska ”man” hitta på i den galna köpenskapen vad gäller pryttlar?

Oj, vad trött jag blev. Och klockan är inte ens åtta. Gääsp! Jaja, Bamse, vi skaaaa gå ut.

Gonatt då.  😀

6 reaktioner på ”Liten Värmlandsresa

 1. Oj, vad jag tycker om din skildring av er Värmlands-resa – och brorsans födelsedag, ge honom en kram från mig – härligt, skrutt samma om telefonen hamnade fel, glad att du och vännen kunde fira hennes födelsedag om än lite efteråt, och att ni båda orkade – glad att Bamse också hängde med! Ta hand om dig, själv tar jag ledigt och åker till syrran i Uppsala över midsommar. Kram på dig! Och tack för glädjen i dina ord.

  Gillad av 1 person

  1. Oj. tack… nu måste jag läsa om vad jag skrev som gjorde dig glad. men du.. ännu gladare blir jag nr jag hör att du ska kunna koppla av med din syrra. Passa på med lite egenluft från allt övrigt. Puss på dig och kram ❤

   Gillad av 1 person

 2. Lite, men bara lite avis på din tur i husbilen. Vi sålde vår och köpte vår stuga, fast jag älskade husbilen och suckar när vi i trafiken möter dem. Så många de har blivit sedan vi hade vår, då var vi så pass få att folk vinkade när vi möttes i trafiken, lite som det är/var på sjön, det glada vinkandet.
  Skönt att se att du är igång, jag har inte varit ”runt” så mycket på ett tag, tiden går så fort. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Kan tala om att det vinkas fortfarande 😀 Men bara på mindre vägar.
   1976 när vi var på vår första färd vinkades det inte alls för det fanns bara någon enstaka tysk vi mötte eller såg. Min make hade byggt om en mercedes L8 till husbil och vi betraktades av grannar och närstående som idioter. Strålande tider och som du förstår så sitter det här med Skalmans signum i ryggraden liksom. Får ta och skriva ner om vår första färd som gick till Danmark. Packade in oss i ett visst antal personer som idag skulle betraktas som packade sardiner i en burk 😀
   Kram

   Gilla

   1. Hahaha sardinburk då med allt folk. Jaaa, skriv om Danmarkresan, så kul att läsa dina betraktelser av livet. Vi var inte så tidiga i husvagnsägandet men nog fastnade lite Skalman även i mig och en evig längtan att få sitta där igen lite högt och titta ut över allt vackert vår natur bjuder. ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s