Stilla morgon

 

Klockan är bara sex på morgonen. Frukost är inmundigad och jag har suttit en stund på balkongen med Bamse i knäet. Inte en vindpust där utanför och Mälaren ligger blå. Inga motorljud hörs från gatorna, ja det känns som om jag och Bamse är de enda som är vakna denna stilla och solbelysta morgon.

En tanka flög förbi när jag satt där ute. Om jag skulle ta och undersöka färgtuberna och faktiskt ta och unna mig några nya dukar. Det är en bra tanke – en tanke som betyder framåt – skapande och kreativitet som är motsatsen till det jag levt och lever i sedan ett par år, där bara handling varit att ta mig framåt genom skrift och att ha tagit mig igenom dagar och nätter med idog envishet att överleva både fysiskt och psykiskt. Så har det faktiskt varit. Förundrat mig över människans instinkt att kämpa på i motgångar utan att tappa fotfästet. De gånger det inte har funnits där och tillvaron varit som ett stillastående vakuum, ändå låta tiden gå och tro på att där, långt borta – skiner solen även på mig.

Jag är så tacksam. Det kanske hörs? Just sådana här stilla och ljusa morgnar kommer den känslan. Vet att så fort dagen löper igång och jag med den, påbörjas den inre dialogen, den där som ständigt pågår från uppstigandet tills jag stupar omkull på kudden och glömmer mig i natten. Det påstås att kvinnor har denna benägenhet mer än män, men jag tror inte det är sant. Kanske att män har mer logik i hjärnan och kan avsluta en tanke/resonemang/dialog/monolog innanför pannbenet mycket fortare än vi kvinnor som lägger till det emotionella – känslor som styr och tuggar.

Nu ska jag avrunda med att åter ta tag i dagen – klä på mig och gå ut med Bamse och lyssna in fågelsången. Trampa på väl kända stråk och försöka behålla den filosofiska känslan, om än så obetydlig och okunnig i sin enkelhet.

Mycket står för dörren och att fånga sådana här morgnar blir det inte så mycket av framöver. Jovisst, men då har jag inte tillgång till klaviaturen under händerna. Inget internet annat än på mobilen och inte hundan knappar jag ner något i den lilla manicken. All´ri´ på ti´n!

😀

 

 

3 reaktioner på ”Stilla morgon

  1. En fin morgon, glad att du tog den tillvara. Jag åker in till stan om en stund, ska till tandhygienisten. Molly får stanna hos Jan, som skrivit en lapp med hennes namn på om han behöver ropa på henne… Jag åker ut igen efter att ha handlat, försöker mellan varven stryka ner mitt manus, men fixar inte riktigt att klämma in det i den struktur förlaget rekommenderat… Efter midsommar lär redaktören ha tid för mig. Kram på dig och ha en riktigt fin midsommar om vi inte hörs dessförinnan./Margareta

    Gillad av 2 personer

  2. Är för stunden lite tom inombords. Förmår inte återge mina reflektioner så bra.
    Men … jag finns här, och du finns där … och att vi finns till är gott och trösterikt ❤
    Kraaaam

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s