Kan man bli trött av frisk luft?

Rådjuret tittade fram där borta vid skogskanten. Sprang kvickt in i skogen igen när han såg min röda jacka. Veteåkern lockar och sent i går kväll stod han mitt på åkern och bara huvudet stack upp ibland. Jag håller ständig utkik åt det hållet för där syns älgar ibland och grävling och vildsvin lär ha sina stråk härikring gården. Räven passerar då och då men honom har jag inte sett till alls. Potatislanden har strömförande anordningar runt om och även åtelkameror riktade för att mannen i huset ska kunna hinna ladda och få tillskott i frysen. Nu befinner han sig på Gotland så det blir till att sno sig för signalerna når ända dit i hans mobil. (det där blev konstigt skrivet men det får stå kvar)

Trött? Kopplade hundarna under eftermiddagen och lyckades ta mig en bit med dem. Nu är det så att vi måste ut på stora vägen en bit (ja, stora och stora) där de far fram som skottspolar pga att här finns inga poliser – inte heller mycket trafik, utan det är bara att blåsa på i kurvorna. En kurvig väg som lockar motorcyklister att möta Sankte Per alldeles för tidigt och i alldeles för stort antal. Nu är det deras problem men det gäller att vara observant och med en hund som drar och en som knappt hinner med blev promenaden inte särskilt lång. Hann iaf in på en mindre väg så de fick nosa lite nytt.

Sitter i det stora köket och skriver och på bänken står en torkmaskin där jag lagt fläder på tork. Luktar underbart. Bästa teet till vintern för att mota förkylningar. Smakar dessutom fantastiskt gott. Hade en gång i tiden en liten bok där det stod om just fläderns undergörande för människan. Allt från rot, bark, blad, blomma och bär hade olika effekter på människokroppen. Den boken skulle jag vilja ha tillbaka, men ska ta och torka lite blad också och ställa upp som frivillig. Saft på blomma och bär har jag gjort många gånger.

Så glodde jag på tvn en stund men blir bara förbenad på all denna reklam. Och vet ni… varför i helskotta ska det vara en kvinna, en fräsch sådan, som har förstoppning? Varför kan det inte vara en fräsch ung stilig man istället? Sexistisk går det väl inte under men väl rasistiskt för på den punkten när det gäller att skita, så måååste det handla om rastillhörighet. En man skulle aldrig tillåta någon ur sin ras att öppet deklarera att han är förstoppad. Men det gör kvinnorna – måste vara en lägre stående ras. Eller är det bara fel i somligas hjärnor?

Nääää… lägg ner nu bergalott. Det hörs att du är trött. Svamlar om ingenting. Förresten så är det inte dags med bingen ännu, för hönsjäklarna vill inte gå in förrns det är mörkt. Det är ett litet gäng som envist håller sig uppe och ute fast de övriga snarkar på sina pinnar inne i hönshuset. En gång i tiden sa jag att; innan jag dör så ska jag ha höns! Never more. 😀  Och hörrni… vad flugor. Gick nyss en runda och de är så många att jag knäpper två åt gången med flugsmällaren. Jösses. Landet – frisk luft – grönt- frid och jag är helt slut. Moahahahaha… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s