Nu inne på fjärde dagen…

 

… i så gott som fullständig tystnad. Inte ens fåglarna sjunger längre. En och annan försöker tveksamt locka till sig en ny fru förstås eftersom katten Lucifer förmodligen gjort sig mätt på någon övermodig sådan.

Tittar in på sociala media emellanåt men där är det som vanligt. Inget nytt annat än det vanliga som stridigheter och mord, politik och klimat och miljöfrågor. Vad rör det mig och vad kan jag göra åt det? Iaktta vanligt sunt förnuft och tänka till två gånger innan jag lägger i soporna i rätt färgad påse. Så går det till här. Grön för matavfall – Orange för plast – Gul för papper – Brun för metall. Skulle aldrig fungera hemma i stan, där stora matoljedunkar och allehanda produkter, såsom elektronik, möbler, däck osv hamnar runt de tänkta återvinningskärlen som har en alldeles för liten öppning. Att ta sig före att förpassa skrymmande föremål till återbruket, existerar inte. Inte ens att slarvrarna har vett att trampa sönder en kartong för att få ner det i kärlet. Kameraövervakade som de är borde det skrämma till ansvar men vem har det idag. Böterna för nerskräpning är bara lösa skott. Pjuff, pjutt.

Men varför sitta här i ensamheten och förfasa mig över slikt? Gnällkärring! Beror väl på att på fyra dagar utan att förfasa mig över något speciellt, tär på gnällspiken inom mig. Ok, ska släppa det nu.

Nähä… nu vet jag… bara för att jag skrev ”miljöfrågor” ovan, så rullade det igång. Så lätt som en plätt. Tur att jag inte ska prata i offentliga sammanhang. Men skriva sångtexter med satir och humor om eländet, det kan jag. Skrev en sådan för teatergruppen men hann, som tur var, inte visa den, för en i gruppen ska skriva en hyllning till Greta och hallelujasånger till något så helgonlikt klarar jag inte av. Jag tror ju inte ens på Gud så varför tro på helgon? Sarkasm förstås och nu får jag säkert på tafsen. Säger bara: arma barn, den dagen hon landar… hoppas bara att hennes skyddsnät är tillräckligt tätt.

Jag förbereder mig själv för att åka ut med ett annat NPF-barn. Tussan Rak och Kavat. Hon hade, berättade modern, läst på om Gotland och gav hela familjen en guidad tur igår, som var väl utarbetad. Hon guidade med bravur, sa modern som är en ganska kritisk kvinna till större åtagande gjorda av Tussan, men strör kreativ kritik om det behövs. Nu blev det succé utan helgonförklaring.

Nu är jag hungrig. Jättehungrig. Det får bli potatis och sill. Idag med. Älskar det.

Gomiddag 😀

En reaktion på ”Nu inne på fjärde dagen…

  1. Min härliga goa Pudding, tack för att du finns med tankar om stort och smått. Här sitter jag och nickar bifall till det mesta. Greta, hyllningssång ta mig i dalen. Förlåt, jag är ju så grov i truten, det finns så många som bara håller med, tydligen har svensken ett behov av en guru. Eller så tar du med din text till gruppen, garanterat finns det fler som oss, kanske kan ni göra en parodi med både din text kontra hyllningen. Så ser ju vårt konstiga samhälle ut numera, det mesta i två läger. Rätt eller fel läger? 🙂
    Nu har makens semester rullat igång, jag vill bara vara på landet och ta kortare turer vissa dagar, hänger ju på värmen för min del. Första veckan har vi T med oss, det ska bli mysigt som vanligt. Jag ser bara en lång räcka av varandedagar på landet, läsa, sticka, lyssna på sommarprogrammen. Minns den speciella känslan när jag var barn och sommarprogrammets härliga låt började ljuda över nejden, mamma och pappa sittande, lyssnande i skärgården, på ön eller utanför tältet, olika platser många år i rad. Men nu ska jag sätta igång med att virka små blommor på en önskad halsduk i karamellfärger som dotterns 6åring önskat sig i födelsedagspresent. Maken han gick till Ica, ingen av oss har ett hum om vad vi ska äta till middag, ingen längtade ens efter något. Ibland är det bra tomt i skallen, rätt ofta om jag ska vara ärlig. 🙂
    Massa Kram så klart och skickar lite extra mys och må bra pulver över dig. ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s