Sista natten med gänget

 

I morgon kommer de hem. Vilken tid, har jag ingen aning om, men drar hem till mig ganska omgående för att, om inte annat se om mina gröna växter och om de klarat torkan.  Sen är det besök på banken på måndag och därefter iväg igen. Då blir det uppehåll med skrivandet på den här bloggen. Har berättat det förr men min dator är så tung så jag vägrar släpa på den. Skickar lite bilder på mobilen vartefter, för det finns kanske en och annan som iaf vill se om jag lever.

Husets herre har en bror som bor tvärs över vägen. Över den lummiga grönskan syns taket på hans kåk från den här kökstrappen. Han har tittat till mig varje dag. En fåordig herre, men med min svada så har jag fått igång honom lite. Så i morgon bitti så ville han ha kaffefrukost ute i solen klockan nio. (hoppas att jag vaknar i tid). Han har nämligen nekat varje gång jag frågat så jag ser det som en mindre succé. Han har bara frågat om allt löper väl och så har han vänt på klacken och åkt hem till sitt. Han har visst tre katter som han vårdar som sin lilla familj och de ska ut och in och så ska de ha mat och lite kel. Ja, ni hör att jag nått fram lite till denna tystlåtna herre.

Blev tvungen att åka och proviantera lite nu mot kvällningen. Mjölken är slut och det går absolut inte nu för tiden att dricka kaffe utan den. Såg bra pris på en kyckling som jag tänkte överraska hundarna med, men till deras förtvivlan var den okokt. Inslagen i marinad och inplastad så inte hundan kunde jag ana… trodde det var en sådan där färdigstekt som blivit över.

Bamse som älskar kyckling och känner doften från grytan sitter ihärdigt och glor på mig och frågar om den inte är färdig snart. Molly är nog inte så van längre för nu har hon lärt sig käka torrfoder i sitt nya hem. Det har ju gått tre år sedan de tog över henne. När jag ser henne idag och hur bra hon har det här på riktiga landet blir jag nästan tårögd. Husse orkade ju inte och jag hade Bamse. Tänker på honom (husse alltså) när jag ser henne apportera i olika riktningar. Jag kastar och hon ligger still tills hon får kommando att springa åt motsatt håll runt hela huset. En Bordercollie måste få jobba och det fick hon inte hos husse. Hon höll på att bli galen och till viss del sitter det i lite. Hon är väldigt speciell och framför allt ganska nervig. Men när jag är med henne känns det som om hon minns. Samma ritualer som vi hade och hon har fullt förtroende för mig.

Gänget där ute (hönsen alltså) har överlevt och är fortfarande intakta vad gäller antal. Igår kväll gick de inte in förrns strax före elva och det blir väl samma ikväll. Får glo på en film och så har vi ju kycklingfest. Nu har den allt kokat färdigt så nu ska jag bena bort bena.

Gonatt 😀

En reaktion på ”Sista natten med gänget

  1. Jag vill gärna se bilder från ditt resande. Det blir väl lite si och så med skrivandet under sommaren, ibland mycket och sen inte ett dugg. Ha det gott! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s