Kön till himlen

 

Det florerar en bild på nätet. En bild som ska få oss att förstå den kö som vi alla ovillkorligen hamnar i, förr eller senare. Jag ser ryggen på den som står sist och längst fram i kön som militäriskt står i väntan, svävar förtruppen upp mot himlen.

Min åsikt om denna bild är efter att ha gjort min egenhändiga analys av densamma, att där finns inte ett enda kjoltyg representerat – inte heller ett avgrundshål till de som ordnade kön till gasugnarna. Båda alternativen borde finnas med och jag undrar naturligtvis varför. Är denna bild till för de som inte fattar livets mening? Förmodligen, och de som använder den tycker sig ha rätten att påminna ofrälse om livets förgänglighet och hur man ska vara som människa. Påminner mig om vad kyrkorna pläderat under århundraden. Tvi vale!

Förlåt mig att jag reagerar som jag gör, men flödet på nätet är fullsmockat av dylikt. Rättesnören som vi ska leva efter och ha en tro på kärleken fast den bevisligen inte finns allestädes. Så det måste få finnas ett alternativ, eller hur? Varför låna andras ord och floskler?

Jodå, jag gör det emellanåt också, och det är när det gäller sådant jag inte själv kan sätta ord på. Politik, klimat och annat som får mig att vilja dela med mig till ett skratt.

Tacka vet jag de som använder egna ord och här kommer bloggandet in som ett alternativ. Jag älskar att läsa hur andra har det. Delar mina egna upplevelser i stunden och anekdoter jag erinrar mig. Vågar vara den jag är. Vågar vara den enda pålitliga vän jag har, nämligen mig själv.

Njuter av de få följare jag har när de kastar av sig skyddshöljet och verkligen får mig att inse att jag inte är ensam i tankar och ord. Värme och generositet kan flöda som porlande bäckar och porlandet kan bli till tårar när någon har det svårt.

Så sker aldrig på det förbenade facebook som jag borde sluta följa, för vad har jag där att göra? Det är lika ensamt där som här hemma. Fast jag har ju Bamse förstås och han, om någon, vet vad livet är.

 

(Obs. detta började jag skriva redan före första kissrundan, så tillfälligheterna kan jag inte rå för)  ❤

6 reaktioner på ”Kön till himlen

 1. Har inte sett eller inte tänkt på att jag sett den där kön till himlen – skrattar lite åt din svada, håller med om mycket! Och du, visst är det fint att vi kan prata med varandra så här – nu är jag till exempel tillbaka hos fd maken och Molly, son och sonhustru har åkt hem till sitt – och Molly är nöjd och lugn nu när jag är här igen – hon har varit jobbig om nätterna tydligen. Ingen hade tänkt på att låta hennes bädd vara i mitt rum… Stort och smått, blandat hur som helst, har badat både igår och i morse, nyss duschat svalt och sitter under taket på altan här på ”landet” – Molly hålls inne och Jan sitter också i skuggan. Kram på dig, hoppas du står ut i värmen i din stad.

  Gillad av 1 person

 2. Ser din brygga och dig framför mig när det är som hetast. Tänk att få stiga ner i klart sjöavatten, men duschen får duga.
  Var ner på stan och åkte bussen ner. Oj, det var svettigt och nu håller jag till i tvättstugan och förbannar att jag alltid skjuter upp detta göromål – ända tills det är STOR kris på kläder och handdukar.
  Jag tror att min svada kommer sig av att jag mobiliserar upp mig inför morgondagen. Barnbarnet fyller 25 år och jag har ännu inte hört något därifrån. Får åka dit på vinst eller förlust. Som du vet och förstått är kommunikationen inte som den borde vara. Begriper ingenting av detta och har rannsakat mig själv in i minsta cell. Har bara funnit att livet helt enkelt är sådant. Jag är nu inte en som ställer krav på uppmärksamhet och får väl stå ut med det. Nog ropar jag men mottagningen är lite taskig 😉
  Kram ❤

  Gilla

 3. Det var ju synd att du skulle ta så illa vid dig av den bilden, för mig slog bilden mer till, konstaterade också att det inte fanns några kvinnor på bilden. Texten är usel svenska, men tanken kanske betyder något för någon, inte vet jag. Ungefär som när jag skriver eller flyttar någon annans inlägg till mig, så tänker jag inte så mycket om ej alls på hur andra ska ta mitt inlägg.
  Hoppas nu att du kom iväg på festen idag och att det blev en trevlig stund. Stor Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tog inte illa vid mig av ”din” bild. Du vill förmedla något fint och: respekt för det. Däremot när bilder används som rättesnören och livsstilar att vi minsann ska tänka oss före, då blir jag så där kantig. Kan ju inte skylla på mensen längre 😉 Hehehe 😀

   Gillad av 1 person

 4. Hahaha! Förstår vad du menar, sånt är jag också allergisk mot. Typ tänk dig frisk, sånt hatar jag. Som om vi kan vara ansvariga för många gånger genetiska sjukdomar, äta rätt, motioner och alla jäkla val vi gör under livet. Inte sjutton skulle vi gjort vissa val om vi visste utgången. Men det är ju så livet är för oss alla, vi vet inte riktigt hur det blir och många gånger blir det inte ett dugg som jag har tänkt. Det är det som kallas livet och där bjuds ju också många höjdarstunder som lätt försvinner när tanken är tung. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Så bra att du förstår vad jag menar. Det blir bara för mycket av alla de rättesnören som passerar. Därav kommer min känsla av att lämna fejan men det är med den som med bloggens utseende. Vilken knapp ska jag… ja, du vet 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s