Finns ingenting att berätta…

 

… om denna söndag. Mitt barnbarn är uppvaktat efter konstens alla regler. Leende på läpparna. Korrektheten infriades. Våndan före och tomheten efteråt fullbordad. Upprördheten har lagt sig till ro och nu har (kanske) lugnet infunnit sig. Det kommer natten att avgöra. Blir den drömlös kan jag förmoda att hjärnan är rentvättad i morgon bitti. Ett berg har bestigits och vardagen med dess trivialiteter bör komma i en ny dager. En lättare sådan är att önska.

Det var en gång…

Så börjar de flesta gamla sagor, och de hade som regel alltid ett gott slut. Men hur var det med moralen i visorna. Etiken? Fanns det något användbart eller var allt tillrättalagt av den gamla tidens vetare som tyckte att folket och barnen skulle fostras åt ett bestämt håll?
Hur påverkade är vi av det som slant in genom öronen? För visst har de flesta av oss fått detta med sagor med oss? Undrar vem som var först i gemet? Lilla Selma på sitt Mårbacka var väl en av de första kvinnliga hos oss, men H C Andersen låg steget före. Och sedan matas det på ända tillbaka till antiken med teaterskådespel som berättarform.

Eller… berättades det sagor i och på kontinenter dit vi inte ens skänker en tanke? Inkafolket, Samurajer, Aboriginer, i vår egen hednatid, under tältdukar i en ökenstorm? Eller här just nu, i nutid?

Klart att det fanns och finns sagor SÅ VARFÖR I HELSKOTTA SKA DET VARA SÅ SVÅRT ATT KOMMA TILL SKOTT MED EN EGEN NY STORY???

Jag längtar otroligt efter att komma igång. Få försvinna in i den värld där precis vad som helst kan hända. Men jag har ingen kö av aktörer som knackar på och vill vara med, inte heller etik eller moral blåser mig i nacken så förmodligen är det slut på gasen. Den där lågan tänds inte.

Jaha ja… nu har jag haft fingergympa och borde läsa igenom men det struntar jag i. För idag var en viktig dag och kanske om jag oförmodat läser det här igen någon gång in i min lilla framtid, så får jag mig säkert ett gott skratt.

Gonatt 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s