Sömn, kisseri och rasism

 

Efter det där programmet om hjärnan och demens, så kom just de reflektioner om sömn upp när jag under natten flöt upp till ytan och stapplade ut på toa. Om hur viktigt det var med sömn. Väl på plats på ringen kom jag att tänka på en annan bloggares reflektion över kisseriet och dess funktion, och att det är normalt att kissa ett, väl tilltaget, antal gånger under ett dygn.

Nu när jag sitter här efter frukost och promenad och låter medicineringen verka så kommer jag att tänka på att jag alltid haft god sömn. Visserligen en och annan natt med maran på kudden, men inte mer än jag stått ut med. Inte heller med de nedre regionerna för här om dagen t.ex var jag nödig när jag kom hem till ett gammalt par och skulle göra iordning deras fossingar, så glömde jag bort det inom dörren och klarade mig ända hem efter fyra timmar. Så, vad fanken gnäller jag om?

Och varför öppnar jag fb och blir upprörd? Motstridiga känslor som lägger sig över hela min varelse som vill protestera över både det ena och det andra. Det där färdiggjorda visdomsdravlet som anammas. Det senaste om hur vi svenskar ska ”ta oss samman” och inte klaga på om en invandrare är din granne, för; Vår demokrati kommer från Grekland, Olja från Saudiarabien, Bokstäverna från latinet, Kaffe från Brasilien, Skjorta från Indien, Elektronik från Kina, Siffror arabiska, Tyska bilar, Vodka, Pizza, Kebab…..
Men hallåååååå… Handel – historia – utveckling, används som ett tillhygge att klanka på vår egen uppfattning om hur vi ska förhålla oss till omvärlden. Så infernaliskt finurligt att indoktrinera ett folk om dess oduglighet och få oss att framstå som rasister. Fy Farao! Ojdå… han var från Egypten.

En reaktion på ”Sömn, kisseri och rasism

  1. Det är vidriga påtryckningar på svenskt folk, det mesta med oss är fel, vi ska mosas till, för att passa statens intentioner, media och framförallt nytt folk, nya kvastar. Men ett duger vi till, att betala andras kalas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s