Fågelsträcken…

… drar sig norrut över de guldfärgade åkerfälten nu på morgonen.  De ska förmodligen dra en bit upp över den slätt som i fordom var ett hav. Nu om dan ett jordbrukarland med höstens dukade bord efter böndernas maskiner. Ett idogt släkte – bönderna alltså, men även fåglarna som vet att flytta på sig dit födan står för överlevnad.
Vad händer när åkrarna en gång ligger i träda? När inga människor längre orka odla. När vi alla tuggar i oss av det importerade. Då har förmodligen fåglarna övergett oss för länge sedan. Insett att maten inte räcker till alla.
Anpassning på hög och ursprunglig nivå, måhända sensmoralen i ovan sagda är ett faktum. Som ni förstår är jag emot import som slår ut våra egna matproducenter. Jag behöver naturligtvis inte bry mig för när den dan kommer, då allt sådant har lagts till historien och odlarnas land har blivit nationalpark,  är även jag borta och har under min levnad fått slicka grädden på moset. Och tänka sig… jag skäms inte ett dugg!

Men åter till fåglarna och tanken med hur de beter sig. Inte utan att jag reflekterar över deras beteende och översätter dem till mitt eget. En gång fick jag ett gott råd som jag följde och som visade sig vara bra. ”Om du inte kan, trots att du försökt och vänt ut och in på dig själv, så är det enda du kan göra; gå din väg”. Alltså… det gjorde jag och hela livet fick en annan vändning. Om jag tänker efter så hade jag redan innan detta råd gavs mig anammat det, men just vid detta speciella tillfälle hade jag målat in mig i ett hörn och det är fan anamma inte lätt att då tänka rätt.

Så går mina tankar denna morgon när jag sovit gott i husbilen bakom brorsans ladugård. Låg länge och bara lät mig hänföras av solnedgången och under natten hört trummandet på taket av regnet och välsignade mig själv att jag varit förståndig att veva in markisen.

Just nu i ögonblicket går två hästar förbi ute på grusvägen femton meter framför näsan på mig. Barbacka sitter en ung flicka och vid den andra hästen går en annan ung kvinna och håller i betslet. En vacker syn för en stadsbo som sitter och skriver lite och tänker på framtiden om inte något oförutsägbart skulle kunna sta och hända. Snart nog kommer fågelsträcken att vända söderut, för gott. Och varför inte göra detsamma? Ringa om den gamle prästen har renoverat färdig stugan som han tänkte hyra ut. Där, söder om Hjälmaren, i Södermanland.

Go förmiddag 😀

2 reaktioner på ”Fågelsträcken…

  1. 😀 Hahahaha…. är på gång. Ska få underrättelse om hur långt han har kommit med sin restauration av stugan han har tänkt hyra ut. Det blir nog en vända ner till vännerna och prästen. Hoppas jag! 😀 Jag har inte hans telefon men mina två kära vänner har honom som god vän. Det tog lite skruv när jag idag ringde dem och frågade hur det gick för honom, så jag tror att snart kommer det besked i en elr annan form. De hade även upptäckt en annan som ska hyra ut ett hus på sin gård.
   Alltså… sitter man still så händer ingenting. 😉
   Puss på ´re ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s