Kvällsfrid

 

Så sitter jag här i kvällningen utanför husbilen och ser på solnedgången. Ingen röd himmel ikväll så det blir nog si och så med vädret i morgon. Men jag har hunnit en del under dagen. Förmiddagens syssla blev att måla röd färg på rosten på min gamla volvo, och nu är den polischad och blänker som om den vore ny.
Under tiden jag arbetat har tankarna gått både hit och dit. Bl.a till den som mest ivrat, och ivrar för, att jag ska göra mig av med husbilen och skaffa mig en skapligare personbil. Jaha, ja, tänkte jag då, det är klart som korvspad att vederbörande tycker att det är mer finess med blank plåt än att ta hänsyn till att min gamla volvon går som en klocka. Sen har jag förstås njutit hejdlöst över grannars bekymmer och tyckanden om mina hjulföredda kontraster. Om dem bryr jag mig inte ett smack. Enbart roande. Vidare kom tankar om integritet och funderade på i vilket syfte jag fanns till för vissa personer. Frågade mig om de ville ha med mig att göra eller om det är för komforten att utnyttja mig, och på min bekostnad. Svaren jag gav mig, sa det jag börjat komma underfund med.
Då tackade jag faktiskt högre makter att inte mina egna barn hängett sig åt detta hyckleri.

Att tackla ålder och ensamhet är en daglig syssla. Har inte lärt mig riktigt var jag ska stå i för hörn. (var kom det ifrån?) Är jag ett skåp? Kanske det, utifrån sett. Om jag vore ett sådant så hoppas jag att det är blått. Släng dig i det blå skåpet! Vem var det som myntade det? Han Roffe Bengtsson tror jag.

Nu är jag trött. Sippar på ett vitt vin som heter Tre små apor och är sött och gott. 8,5 på richterskalan, så det är liiite starkare än en öl, för om dem tycker jag inte. Funderade ett tag på att gå in till bror och svägerska men jag avstår. De sitter framför tvn och det får jag nog av hemma. Annars är de ett par härliga personer. Svägerskan hämtade en stor stege och fotograferade av solcellstavlan på taket (på husbilen) och sen följde vi sladden tills den försvann. Inte gott för två fruntimmer som arbetat inom vården mesta delen av livet att fatta det tekniska, men vi ville verkligen se vart det tog vägen. Är det i funktion eller inte var frågan, för bror min har själv monterat solceller på sin bil eftersom det inte fanns något sådant på hans tak vid inköpet.

Bla, bla, bla… vem pratar jag med?

Ahaaaaa, är det du som tittar in. Hejsan! 😀

2 reaktioner på ”Kvällsfrid

Lämna en kommentar