Helt plötsligt i denna stund…

 

… har hon inget att skriva om. Annars far tankarna som troll – ut och in. Men när det kommer till disciplin vet hon inte vad det är eftersom hon själv är en förebild för de små. Ungar gör vad de ser – inte vad som sägs.

Nyss intog hon sen frukost och öppnade dörren ut till den vildvuxna trädgården. Med kaffekoppen i handen såg hon ut och naturligtvis blev hon knuffad av sina små som trängdes runt kjoltyget i dörrhålet för att komma ut. De flesta för att uträttade sina nattliga behov. En av dem hade inte kunnat hålla tätt så hon rev med sig lite mossa in för att strö över fläcken på jordgolvet. Såg sig omkring inne i mörkret och slog sig ner vid datorn.

Så inleddes morgonen och nu sitter trollungarna bredvid och försöker samla sig. De tjattrar och väsnas men kommer inte till skott om vad morsan ska skriva. ”En saga”, hojtar Lilltroll, medans någon annan tycker att hon ska skriva om när de fick meddelande från den sedan länge utflyttade storasystern Lindaskutt här om dagen. För då blev mor glad och det är värt att skriva om. ”Gör det!” hojtas från flera håll. Men mor tvekar om just det och lägger fingrarna på tangenterna bara för att skriva ner det som är viktigast av allt, att skriv lite ändå, precis vad som ramlar in och bara lyssna förstrött på ungarnas hojtande som är ett sammelsurium av dumheter, nåja, ett och annat vettig förslag dyker upp, men till slut stänger mor datorn och tar sig en kopp kaffe till. Ungarna får vänta med frukosten, för har de inte vett att ta för sig själva så får de vimsa omkring hungriga bäst de vill.

Gomorron från trollskogen 😀

3 reaktioner på ”Helt plötsligt i denna stund…

  1. God morgon, den här trollmorsan ska också fika nu. Har tömt bilen på ved och staplat (nåja) i vedboden, och därefter dammsugit bilen… Det tog en stund. Ha det gott med trollungarna, och skriv ändå! Kram på dig

    Gillad av 1 person

    1. Vad duktig du är – redan på morgonkvisten. Jag haltar omkring ännu några timmar innan jag får upp farten. Börjar bli lite orolig, för några dagar sedan satte det åt i höften av bara sjuttsingen. Helt handikappad när jag stiger ur sängen. Det är då själva f… 😦 Annars är det uppåt 🙂

      Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s