Gröt

Det finns havre, manna, råg och risgrynsgröt men nu finns det en sort till. Nattgröt.
På den sedvanliga nattsvängen upptäcker jag emellanåt att jag är hungrig. Brukar även sätta på kaffepannan och ta en macka då och då. Just i natt visste jag att jag inte hade en enda brödbit hemma, och knäckebrödet ligger kvar i husbilen än så länge, så det fick  bli gröt.
Baka? Visst, det kunde ha varit gjort men nu är det så att jästpaketen ligger fortfarande kvar i kylskåpet och för en gång skull har de inte krympt i sin förpackning. Betyder att det inte är någon större brådska. Föresatsen finns alltid men av den blir det aldrig deg.

Vet ni – jag har en hund som inte gillar att jag sitter så här vid datorn mitt i natten. Två meter ifrån, i mörkret ute i vardagsrummet ser jag hans ljusa päls skymta och två svarta ögon som stint glor  på mig samtidigt som han morrar lite uppfordrande. Pratmorrar skulle jag vilja benämna ljudfenomenet han åstadkommer. Skrattar för mig själv och välsignar min lilla friskvårdskonsulent som alltid får ta sista skvätten från min gröttallrik. Så även nu mitt i natten – i börjar på vecka 33 år 2019.

😀

 

3 reaktioner på ”Gröt

  1. Önskar jag hade en hund igen, men förmodar att det dröjer till maken går i pension. Vi har tittat på Västgötaspets/omplaceringslista är vi satta på… och åter på Cairnterrier, samma ras som vår första hund. Om vi är två hemma och bosätter oss på landet ett tag så går det snabbt att få en valp rumsren. Vi får se med tiden hur det blir.
    Du, gröt är väldigt gott, jag hittade en ny, grahamsmannagryn, som jag har ätit till lunch i sommar, himla gött.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s