Koka ägg…

… är gott ibland. Enkelt och mättande. Av ett par kompisar som hade sitt loppis så fick jag med mig hem ett par runda behållare med lock. De skulle användas till att koka ägg i micron. Nåväl, bland attiraljerna som plockats hem från husbilen upptäckte jag dem i en kasse. I med ett ägg och stod och funderade på vad de sa hur man skulle göra. Ska jag ringa och fråga, tänkte jag och… asch… testar med att lägga i ett ägg. Det tar ju bara en minut för att få svaret. Hann inte ut ur köket förrns det sa poff.

Nu är ju själva skålen ganska stor i förhållande till ägget så jag undrar om jag ska ha i lite vatten nästa gång? Måste köpa fler ägg och slamsorna som blev resultatet åt Bamse opp.

😀

7 reaktioner på ”Koka ägg…

 1. Inget skal, och rör runt lite i det så hinnorna runt vitan resp gulan går sönder. Annars exploderar det också. Du kan ta lite vatten och en klick smör och salt, och rör om åtminstone en gång mitt i. Men det blir mer som omelett eller äggröra.

  Jag har knäckt ägg i en vanlig kopp ibland, men man får se upp så man inte har det i micron för länge. Det liksom klistrar sig fast i koppen då och det där sista är supersvårt att diska bort. Vete sjutton om det är värt besväret att koka i micron. Fast det går fortare.

  Kanske det inte klistrar fast i din specialare?

  Gillad av 1 person

  1. Du ser Ninna. Här behövs det hjälp i köket. Kan inte ens fixa till ett ägg med nutidens fyndigheter inom elektronik. Iofs så gillar jag vare sig kök eller mathantering, men jag överlever – konstigt nog 😀 TAck för rådet. Ska prova. Blir det samma tok-resultat skriver jag om det.

   Gillad av 1 person

   1. Erkänner – numera kokar jag alltid äggen på traditionellt vis. Med mindre jag har superbråttom av nån anledning och inte har nåt annat snabbt
    Men man var ju tvungen prova!!!!

    Gilla

   2. Jag hivade ut mikron för ett par år sedan och kan ärligt säga att jag inte saknar den. Är väl lite motvals kärring 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s