Hemma igen

 

Så sitter hon hänna – hemma igen. Hon körde vidare redan på fredag förmiddag, eftersom knuffen på kofångaren sa att det inte är någon idé att stanna hemma. Man ska följa flödet, har hon nu lärt sig.
Nu har hon ännu en gång kollat läget hos prästen söder om Hjälmaren. Prästen själv var inte hemma men hon fick lov att trava runt i huset och i omgivningarna. Allt står öppet, sa han; och inte mer med det. Själv var han ”ute och flaxade”, som han sa i luren, och det är klart att hon undrar över hur det ser ut. Har han rockskörten flaxande efter sig eller vad är det? Det visade sig att han gått stad och gift sig, och det var väl trevligt i sig, ansåg Bergalott, som insåg att hon måste fixa till höften för att få ordning på trädgården som hade vuxit igen. Totalt, faktiskt, och det blev nog den saken som gjorde henne positiv till att flytta in i det lilla huset. Hon funderade vad hon skulle döpa stället till och klart som fadderullan dök barnvisan, prästens lilla kråka skulle ut och åka… så det blev med automatik: Kråkebo. Själv bor präst och frugan i det stora gamla ålderdomshemmet som ligger som ett stort spökslott i den stora trädgården, där det syns att den inte hinns med. Nu ska inte Bergalott ge sig i kast med det utan den egna som ligger i anslutning och lite bakom det stora gamla å-hemmet. Men… Bergalott har lärt sig att ta allt med ro, numera. Det hinner flyta mycket vatten under broarna.

Efter två dygn hos sina vänner, så förflyttade hon sig till kära systerdottern en sväng norr om ovan nämnda sjö, för att avlämna lite saker som tillhörde flickan hon var ute och åkte norrlandsturen med. Nostalgitrippen som avgjorde att det här med husbilsflackande fick ta en ände.
Väl hemma i stan igen så var det att fortsätta tömma bilen från kvarvarande attiraljer och vid upplockandet av dessa, infann sig en förundran vad och var i allsin dagarna hon ska göra av alla kastruller och stekpannor. Hon som inte ens vill tillbringa mer än absolut nödvändig tid i slika domäner. Jösses!

En gång i tiden hade hon tre hushåll. Då hade hon även en sommarstuga och det var iofs lätt att veta var grejerna fanns, för på den tiden låg hjärnsynapserna helt blottade och fria från annat slask. Men skriva ner lite gör hon. För säkerhets skull – och lite distraktion från det som ligger och skräpar runt omkring henne.
Hennes hund Bamse är nöjd att äntligen vara på en och samma plats. Hunnit med att kolla in brudarna på traden och insett att regnet tagit bort de flesta ljuvliga dofter.

😀

 

6 reaktioner på ”Hemma igen

 1. Låter spännande, låter bra! Har du faktiskt bestämt dig, och har prästen bestämt sig? När händer detta? Blir glad för dig som tar dig för sådant du behöver, som att skaffa en annan bostad och sälja husbilen. Det går fort när det väl händer! Kramar

  Gilla

  1. Har bestämt mig till 80 % för visst, jag är galen på mitt vis, men han är nog galnare för när han rustar och bygger så funderar jag på om han tänker med huvudet eller kör med det som råkar ramla in. Är så arg på mig själv att jag inte tog några kort för att verkligen begrunda. Ex så ligger det ett nylagt vackert golv i stora rummet där det finns ett burspråk och på sidoväggen ett fönster med en altandörr. Nu är det så att han har höjt golvet så en stor del av nedre delen på dörren ligger dold med en luftspalt… svårt att förklara men det är helknäppt. Kan inte annat än skratta och vem skulle vara lämpligaste hyresgästen tänker jag. Jo, en som inte är så petig av sig och dessutom själv anser sig lite galen. 🙂
   Nu har jag dessutom räknat alla kastrullerna jag har. 10 stycken i olika storlekar och jag som aaaaavskyr att laga mat. 5 stekpannor och har nu gett mig på lite av porslinet jag har. Inte vettigt på en fläck hur många kaffemuggar jag har. Har ju bara en mun 😀
   När det händer? Jag väntar på operation och det lär ta ett halvår innan jag är klar med det och han får ta vintern på sig att ”få till det”. Så måste jag få reda på varm eller kallhyran (hittills bara omnämnandet av 3 500/mån.) Behöver beräkna och kolla upp vad el och värme betingar pr år. på en ca 65 kvadratmeter. En jättestor, sådan där värmepump inmonterad på väggen i stora rummet men sen vet i katten.
   Lite svajigt som förklaring så nyare, liknande alternativ får gärna ramla in.
   Kram på´re ❤

   Gillad av 1 person

   1. Kolla vad som ingår i hyran, sotning av ev eldstad ca 800 per år,sophämtning dyrare, minns inte nu men nog 2000 per år, el i mitt oisolerade gamla hus om jag använder allt som går, ca 2 000 per månad (som jag ännu inte betalt, eftersom jag inte fått någon räkning på flera år…). Värmepumpar drar en del beroende förstås på hur varmt man behöver ha. Ok att du väntar över vintern, men det låter ändå som om du är på gång – heja!!!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s