Morgonnyheterna

 

Vaknade alldeles för tidigt men tänkte att; somnar jag om så blir jag så där däven och olustig. Stelare dessutom. Så här sitt ja. Som någon skrev – tomt dokument, tom i hjärnan och jag kan väl tillägga att mitt kaffe är urdrucket.
Usch… borde sluta med kaffe för inte vet jag vad jag inhandlat för sort – det smakar lank. Mina skopor är rågade så det borde inte vara så. Men som i mycket annat så är det mer utfyllnad i korvarna än det är kött. Förr var det lagstadgat att korven skulle innehålla minst 30% kött men nu om dan smakar den nästan havre. Iofs så har jag inte köpt korv på länge så jag ska kolla deklarationen nästa gång. Men… det blir väl som vanligt när jag står där med falukorven i näven – lägger tillbaka den. Vet att jag betalar för så mycket vatten och annat slams. Somliga som arbetat på köttproducerande inrättningar genom åren har deklarerat att de aldrig någonsin skulle äta falukorv eller korv öht.

Ur denna grunda morgonhjärna finns inget att dividera om. Har den några högre eller djupare tankar längre? Har iaf kommit fram till kaffe och korvnivå.

På nyheterna hörde jag att bananen, den där som vi är uppfödda med (nästan) har fått en sjukdom och kommer att försvinna från jordens yta. Jag som kommer ihåg hur jag stod på Carlssons trapp och övade ordet banan. Hade en benägenhet att säga p istället för b, och min storasyster skämdes som en hund. Därav språkundervisning innan syrran nådigt tog mig med in i butiken. Kommer också ihåg vad min käre make berättade om när första lasten av bananer ankrade vid kajen i Stockholm efter kriget. Han var en liten parvel då men kom ihåg att det blev ett herrans liv efteråt för en sådan där farlig fluga följt med i lasten och letat sig in i örat på en hamnsjåare. Det var då det. Då låg lasten lös och plasten hade inte erövrat världen.

När en nyhet presenteras idag så låter det väldigt katastrofalt och det är väl för att vi ska vakna till och känna oss skyldiga till att ha ätit bananer. Att överkonsumtionen till rikare länder gjort att jordarna utarmats och sjukdomar ur den biologiska mångfalden vunnit kampen. Skäms på oss!

Vad ska jag tycka om att skämmas och att skrämmas för att det på löpsedlarna står om katastrofer av oerhörda mått mätt. Utom ibland. Då får vi, som passerar och inte köpt tidningarna reda på om hur någon kändis fixar sina hallux valgus (stortådeformation). Då är det nyhetstorka på katastrofer.

Jaha ja, det var det. Få se om det dyker upp något bättre till ekot kvart i fem.

😀

 

 

 

6 reaktioner på ”Morgonnyheterna

 1. Kom att tänka på bananerna jag köpte före dom jag har hemma nu. Såg fina ut på skalet, men inuti, där längs randen i mitten, var dom svarta. Eller ja, nästan på i alla fall. Och mer eller mindre från banan till banan. Och stora ”klickar” mörkt, kletigt både här och där. Måste ha slängt minst hälften. Någon slängde jag hela. Så motbjudande! Om det bara hade varit längs fröraden, åtminstone.
  Tror det var Fairtrade, eller om det var de organiska jag valde den gången… på Lidl – och inget ont om Lidl för den sakens skull!
  I går köpte jag bananer på Maxi Ängelholm. Organiska. Perfekta. – åtminstone så vitt jag kan se…

  Är ju faktiskt gräsligt som arten människa behandlar sin planet. Förstör man inte på det ena sättet, så gör man det på det andra. Och i botten tycks det alltid finnas – pengar. Begäret efter pengar.

  Gillad av 1 person

  1. Vad gäller frukt och grönsaker kommer det förmodligen att bli allt värre. Importerad och till kostnader som är oöverskådliga – både vad gäller natur/klimatförstöring och finans. Dra upp en torsk ur Ishavet, transport till Kina och tillbaka (om det räcker för den ska ju förpackas annanstans). Föd upp en kalv med antibiotika i Danmark. skickas till Sverige för slakt – som skickas till Sydamerika för styckning – förpackas i Bulgarien – åter till Sverige = Svenskt kött.
   Jag begriper inte mycket men håller vi inte på att göra konstgjord andning på varandra. Länder emellan menar jag och bakom har vi storfinansen som drar hela faderullan och jag fattar inte………… ???? Känner mig emellanåt förtvivlad över hur och vad som pågår.
   Tack för att du ger en kommentar. Det uppskattar jag 🙂

   Gilla

   1. Jag har inte tv längre och lyssnar inte på nyheter för det är bara eländes elände hela tiden och jag tycker man bara mår dåligt av att få negativiteter över sig hela tiden. Som dessutom är utvalda och bara en liten minidel av allt som händer.

    Därmed inte sagt att jag är helt isolerad eller en eremit. Via internet får man i sig massor ändå.
    Vi tar död på bina, vi blir förgiftade av läkemedelsinmdustrin, maten blir mer och mer konstlad och förstörd.

    Kanske är vi här i Sverige något mer förskonade från allt detta, men snart nog blir det likadant här som i USA. t.ex.

    Kinas sätt att odla grönsaker är fruktansvärt. Åtminstone det för export. Jag köper aldrig mera nåt som odlas där. T.ex den billiga vitlöken.

    Om inget händer snart som drastiskst stoppar så vete sjutton hur lång tid vi har kvar. För det jag har nämnt här är bara en bråkdel. Och om bina dör ut blir det bara några år…

    Samtidigt vill jag egentligen inte gnälla och klaga och tycka allt är för djävligt, för då öser jag själv över mig negativiteter!

    Positivt ändå, att det börjat röra på sig angående bina; veganrörelsen – där man fokuserar på det globala slöseriet av mat genom att ”odla” kossor till kött. Hälsofarligt kött tillika. Och man kan få massor av mat om vi odlade spannmål och annat till oss istället för till att göda djur för att sen slaktas och bli kött till oss. Och vi behöver inte ens såna otroliga mängder protein. Och animaliskt protein är INTE bättre än det vi får i oss från bönor, spannmål och annat från växtriket. Det är INTE fullvärdigt!

    Och så allt det du nämner om transporter hit och dit…

    Jösses vad jag öste ur mig… och jag som tänkte försöka skriva ett blogginlägg. Fast inte om miljöförstöring…
    Kanske ändå…sen… på bloggen Grönt & Skönt..

    Gillad av 1 person

   2. Bra att du fick ur dig lite ”jox” du också 😉 Det behöver ut ur hjärnan ibland för att återfå lite frid och glädje. Har sjungit i tre timmar ikväll och DET är helt ofarligt och rena rama fiskvården. Gonatt ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s