Bilbränder & annat tankejox

 

Man ur huse. Skulle det fungera mot de bilbränder som förekommer?

I går natt var det ytterligare två sådana på Bäckby, som vid det här laget nästan är rikskänt som stadsdel i Västerås. Två nya bränder alltså, trots att en pappa till tre barn och en fru, försökte släcka en brand i förra veckan, och hans resultat av sin insats slutade med döden. Hustrun som heter Petra frågar i ett inlägg på facebook om; är det inte dags att sätta stop nu?

Visserligen kan var och en själva avgöra var man står i frågan, men det är ingen som gör någonting. De som har vårt framvalda förtroende till de som styr och ställer åt oss har inga resurser ((enligt vad jag kan förstå).

Vad gör jag själv, som har en stor parkering på skolgården tvärs över gatan. Går förbi och visar mig, men vad hjälper det? Gängen ger blanka fan i en gammal tant med en lite pudel. Men… jag inbillar mig ändå att någon av dem ser att jag ser dem. Ingen av dessa grabbar har inte en susning om att jag aldrig någonsin skulle kunna identifiera dem. Inom varje individ ligger, vad jag tror, jaget i var och en av dem. Jaget som gör att aj, fan… tanten har sett mig.

Dessa gäng som varje kväll dras samman i olika formationer utifrån etnicitet på lite olika platser är inte bara från min stadsdel. De kommer åkande med bil, buss, moppar, cyklar osv. Musiken dunkar och på morgonen borde stadens städpatrull vara närvarande för upphämtning av sopor. Har inte varit ut i rätt tid för att se vem som städar efter dem men jag tror att det är kökspersonalens första uppgift tidigt på morgonen, eftersom skolköket ligger där. De sönderslagna rutorna på skolan är fortfarande inte utbytta fast skolan startat.

Jag som för några dagar sedan kunde konstatera att jag själv inte hade några bekymmer, ger mig nu utanför min lilla sfär och ojar mig. (Eller har jag varit sådan hela tiden?)

Och så tänker jag på hur lilla Greta gör sitt korståg över Atlanten. Hoppas hon får göra studiebesök på amerikanska soptippar, där allt osorterat läggs till berg för att ”återvinnas” till sitt ursprung – att hon får se hur och i vilken oerhörd tolerans det finns där till ett makabert beteende vad gäller sophantering. Hur gatubelysning lyser t.o.m. på dagen och där den nya bilindustrin omvandlar bilarna till att kunna låsas och ändå ha ac på för att det inte ska bli för varmt inne i bilen medans de är och handlar på marketplace. Air condition överallt inomhus så det blir att klä på sig inne och ta av sig när man går ut. Här hemma bråkar vi om vedeldade gamla järnspisars vara eller icke vara.

Tillbaka till min egen lilla bubbla så ska jag idag börja på artrosskola. En timmes föredrag idag och i morgon börjar själva gympan eller vad det nu ska kallas.

God dag – goddag – morsning 😀

4 reaktioner på ”Bilbränder & annat tankejox

  1. Lycka till som artroselev – jag känner mig uppgiven inför det du berättar och det jag kan läsa om i pressen, om ungdomar som inte hör hemma någonstans, och som inte har något vettigt att ta sig för – än har allt det här inte exploderat, men gör det säkert framöver… Kram på dig så länge!

    Gilla

    1. Ja, du Margareta… vi som levt det mesta av våra liv kan inte låta bli att reagera emellanåt. Vi har alldeles för mycket tid att tänka. Jag känner mig ibland som den där: när faen blir gammal blir hen profet. 😉 Puss på´re ❤

      Gilla

  2. Artrosgympa. Det låter nåt det. Jag försöker komma ihåg att peta i mig gurkmeja som ska vara bra. Det är så äckligt så det är hemskt, så det gäller att svälja det som är på skeden snabbt.

    Gilla

Lämna en kommentar