Något som lyfter

Jag hade en gång i tiden en god vän som hade en glad och trevlig telefonröst. Hon förmedlade till mig att hon fick ett omdöme av en man som brukade ringa till henne. Han hade sagt: Att ringa till dig är som att gå in i en hönsgård. Jag blir alltid så jäkla glad.

Inte vet jag vad han hade för andemening med denna kommentar men just för en stund sedan fick jag uppleva samma sak och nog för att jag förstått honom tidigare (det var en hjärtegod man, tillika hon), och nu är det verifierat att det kan bli ett riktigt lyft att prata med en höna som med en ung, glad röst kacklar i mitt öra. Jag kacklade på, även jag, men antagligen och i full vetskap om att jag inte har den där förmågan längre, gjorde jag så gott jag kunde. Nu om dan har jag halkat ner i andra alten så de där klingande övertonerna finns inte längre kvar.

Så var det med det och min eftermiddag och kväll intog därmed en gladare, rosigare och mycket trevligare dag. Nyss kom bud från tilldragelsen i hemorten om att jag ska få stå tillsammans med målande konstnärsvänner och att vi ingår som höjdpunkt i hela fadderullan. Därmed blev vi befriade från att betala för oss. Hahahaa…. jag talade då om att jag skulle läsa högt för menigheten och att nästa år ha ytterligare en bok tillreds, plus att jag förmodligen då kommit igång med målandet igen. Det var ju där jag krängde mina första alster.

Flow = Flödet va de ja. Tänk att jag låg på soffan och kände mig låg bara för ett par timmar sedan. Hjärnan kändes som en ihopskrumpet katrinplommon och jag var yr i skallen. Nu vill jag inte påstå att hjärnan kändes som ett dito russin för jag uppfattade inte att det rasslade tillräckligt. Bamse står och glor på mig just nu och undrar varför jag inte rör på mig lite mer – kissrunda t.ex.

😀

 

 

 

2 reaktioner på ”Något som lyfter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s