Stillhet

Ute på morgonpromenaden sträckte sig inte synfältet längre än ett hundratal meter. Dimman låg tät och ogenomtränglig och mitt i denna mjuka bubbla – inte ett knyst. Endast mina egna steg och andetag. En lustfylld känsla när en hel stad ligger runt omkring.

På färden såg jag på lite avstånd några ensamma damer med små fyrbenta trasselsuddar och några män med dito maffiga sådana med kraftiga remmar runt bringorna. På hundarna alltså. Funderade lite på skillnaden av val av raser som passar bäst till sina ägare, och varför. Saker som jag inte skulle behöva bry min hjärna med, men så feminist jag är så tycker jag nog att det borde vara tvärtom. Men den tanken släppte jag också eftersom det myntade uttrycket stämmer ganska väl: sådan matte/husse – sådan hund. Nu vet jag inte om lilla Bamse är just min typ, för honom fick jag när han var 5 år. En tillfällighet som föll i god jord.

Men för att återgå in i tystnaden så är det mest mina ögon som gör reflektionerna. Rönnens bär lyser röda – en del gulnande löv – fukten som lockar fram mördarsniglarna – dimman som sakta lyfter – skillnaden från asfaltens fuktiga yta till skogsstigens mjuka bädd. Jo, det finns skog här, men när det är blött går vi aldrig in där för ramlar jag omkull bland stenar och rötter är det troligt att det tar ett tag innan någon passerar. Mobilen är inte alltid med och lite självbevarelse har även jag. De här skogsområdena är väldigt kuperade och det är sällan jag ser någon där, trots att stigarna löper kors och tvärs. Utnyttjar detta så fort det är torrt och fint därför det ger rörelser utöver bara gåendet. Lyfta och trixa med benen – upp och ner i slänter – bocka för låga grenar och samtidigt fylla bajspåsen med glasskärvor som förrädiskt kan ligga och skada tassarna på fyrbenta varelser. För hur det än är så finns inget område av vare sig asfalt eller skogar i en stad fri från människors framfart.

Skönt att bara få vara i nuet. Inte ta in vad som händer ”där utanför”. Tids nog hinner nya världsliga intryck ifatt mig. Räcker att sätta på radion en stund. Då tränger det in här i min lilla stilla morgonbubbla.

🙂 Gomorron 🙂

 

 

 

 

 

6 reaktioner på ”Stillhet

 1. Min morgon är ju så sen, att dimmorna lättat och de flesta hundar har varit ut en sväng och luftat hussar och mattar för länge sedan. Drar väl snart ihop sig till lunchsvängen för er igen.
  Själv inväntar jag startskottet att hämta de tre och en potta, här kommer helgen gå i ett tempo jag ångrar på måndag, det är väl då jag blir liggande, sovandes. Men det är det värt, för dessa tre fisungar är likväl ett lyft både kroppsligt, mentalt och själsligt. Det ska ätas glass vid glasskiosken, badas i vårt badkar med skum som virvlar, popcorn ska poppas och på beställning av de små, serveras korvstroganoff till middag. Sen ska nya sängen invigas, böcker ska läsas och så sista kissen och nattblöja på en. Ungefär så … och jag har redan hjärtklappning, flåsar fint ett tag. Men det går över.
  BamseKram och en Stor till dig så klart!

  Gillad av 2 personer

 2. God dag säger jag – din text andas stillheten, den gör mig lugn mitt i funderingar och förberedelser för ”50-årskalas” för sonen (bara grannarna och någon kompis och vi, tror tolv pers) – ska värma en färdigköpt paj och garnera med stekta kantareller, sallad till och gubbröra plus skagendito. Bubbel. Bra va?! kram

  Gillad av 2 personer

 3. När Yngsta och Femåringen åkt hem senare idag, ska jag minsann sätta mig och skriva. Ni tre inspirerar och jag är så glad jag hittat er! Mött er! Om än på distans.
  Men först koka ägg, äta frukost, och sen har det varit tal om att dra bort till Fredriksdalsparken. Det är högsommarvärme här i dag med så långshortsen får väl hänga på och kanske rent av solhatten.
  Ha en skön dag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s