Bilder drar förbi

Det här med att blogga har för mig blivit en räddningsplanka ut från grubblerier om ditt och datt. Just nu när jag även behöver lite fingergympa tar de plats, det som snurrar runt och flaschar förbi som bilder innanför pannbenet – bilder ur det förflutna.

Kanske är bloggandet en hjälp att få ur mig vissa saker som iofs omvandlas till, ibland rena gallimatias. Den där tystnade bryts sönder och tankarna preciseras upp på något annat. Tangentbordet är mitt språk/samtal med andra som uthärdar att läsa och som emellanåt ger svar. Svar som visar och bekräftar att jag finns.

Borde skämmas för visst finns jag till för andra, men… med dessa kan jag inte heller prata och det här fenomenet är jag säkerligen inte ensam om.

Tankar är en kedja av ingående och utgående summeringar och intryck. Det ena skapar det andra s.a.s. Nyss kom en bild av något förgånget och det bara för att någon därute i etern lade upp en bild på Renfana. Inte vettigt på en fläck. Renfanan fick igång minnesbilderna ur dåtid – bilder dök upp och jag hemföll i nostalgins, ibland förödande, minnesbank.

Nog om detta.

Jaha ja… nu tog det stopp. Bara det fick igång första skrattet idag. Bra så. Tillbaka till verkligheten som idag endast består av det bästa jag vet. Sjunga för fulla muggar från 17.30 fram till åttasnåret. Behöver inte yvas över något annat än det redan urplockade kylskåpet som står på bänken för att förpassas till kärlen under diskbänken. Datummärkning från 18 och bara det är en fråga om snålhet mot mig själv. Köp nytt för fanken, tänkte jag, och kylskåpet hickade till i förvåning över att belastningen på hyllorna märkbart lättade.

Nä… först utgång på gång för dagens andra kissrunda.  🙂

 

2 reaktioner på ”Bilder drar förbi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s