Smack ner i asfalten

 

Nå nå, det var inte jag. När jag och Bamse går över gatan passerar vi en busskur som har en bred cykelbana bakom. Vi passerar busskuren och möter en hemtjänstpersonal på cykel i ganska hög fart. Hinner tänka att; fy vad de får flänga iväg för att hinna… smack/skrammel ner i asfalten bakom busskuren som skymmer och där ligger hon. Går fram och lika gör kvinnan som kört in med sin bil och naturligtvis konstaterar hon först att inte cykeln är skadad.
Vad tänker jag då tror ni? Den påkörda ligger på marken och ömsom gråter och ömsom högljutt ojar sig för hon har verkligen fått sig en rejäl kollision med bilen.
Bilkvinnan menar att hon hade skymd sikt pga busskuren, men vad hade hon på denna infart att göra, egentligen? Och vad det anbelangar så är busskuren lika i vägen för fri sikt för de som cyklar. Infarten når bara in till skolan för eventuell av eller ilastning och den ingår inte i övriga gatunätet. Den ”riktiga” och stora infarten ligger på andra sidan busskuren med bra sikt åt alla håll.

Vems är felet? Rådbråkar min hjärna och den far i olika riktningar. Först kommer tanken på arbetstakten bland personal inom hemtjänst. För det andra är det ju nu om dan tillåtet att med diverse olika hjälpmedel, ex batterier som ger fart åt både cyklar och sparkstöttingar och andra nymodigheter. Det körs som tusan och det är tillåtet på trottoarer och cykelbanor. Det tredje är bilisterna som brister i uppmärksamhet och inte heller har omdöme nog att fatta vad skymd sikt innebär. Kör man med bil och ska korsa en cykelbana så…. Just det!

Jo, jag måste nämna att den gråtande kvinnan, sittande på asfalten med skador på händer och ena benet, fumlade gråtande efter mobilen och bilkvinnan trodde hon skulle ringa polisen. Då hann jag säga att hon ska säkert ringa till jobbet, och mycket riktigt. Plikttrogen och rädd om sina ”brukare” som hon i stunden inte skulle hinna fram till, ringde hon till sitt arbete.

Själv gick jag därifrån när hon stod upp och de fick göra upp bäst de kunde. Tog i smyg en bild på registreringsnumret och vid nästa kissrunda ska jag gå in på kontoret där jag ska höra mig för hur det gått för henne.

3 reaktioner på ”Smack ner i asfalten

  1. Har just varit iväg med Molly inför min Göteborgs-resa, till vännen på Södermalm i värsta morgontrafiken. Cyklister överallt, ungefär som i Uppsala tänkte jag – och cykelbanor som man verkligen får hålla koll på. Det gick bra, nu är Molly hos reservmatte, i sällskap med hennes två plus hennes systers två som kommer efter lunch,,, Och jag sticker snart, håll tummarna! Paraply med, det lär regna i Gbg. Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s