Jag har stulit…

 

… ett inlägg på media i morse. Gjorde om den lite så det ev. skulle passa de få som är kvar i den lilla teatergruppen av pensionärer som vill roa andra pensionärer som regel suger i sig lite underhållning till en kopp kaffe. Dessutom en fördel att det på scenen går att läsa innantill.

………………………………………………………………

 

MÅSTE

 

En ställer sig på scenen med Svensk Författningssamlings promemoria, och inleder med hög röst att ”Jag, å Svensk Författningssamling i samarbete med folkhälsomyndighetens förordnande, ämnar idag deklarera för alla församlade, och att detta, när det är uppläst, därmed vunnit laga kraft!”
Någon annan i scenen är en ”antecknare” som gör vissa (kursiva) kommentarer.

*

Du måste äta ett äpple och en banan om dagen för kalcium. En apelsin för C-vitamin. En kopp grönt te utan socker för att minska risken för diabetes och kolesterol.
Du måste dricka minst två liter vatten varje dag och kissa lika mycket.

 • Oj, måste träna upp festblåsan!

Du måste inta ett glas youghurt varje dag för att få en miljon goda bakterier i tarmarna.  Du måste också inmundiga ett glas rött vin för att förhindra hjärtinfarkt, samt ett glas vitt vin för att skydda nervsystemet. Ölet har fritt intag.

 • Varenda dag? Då blir man ju alkoholist och åker säkert på en stroke till slut? Eller att nån snyter sig i chefens gardin?
  Ja ja, huvudsaken att man håller sig vid liv.

Du måste äta nötter, bönor och ärtor. Du måste äta sex mindre måltider varje dag och du måste tugga varje tugga 36 tuggor.

 • Men hallååå, det tar ju minst 5 timmar, enligt mina beräkningar!

Du måste borsta tänderna efter varje måltid och allt det du sätter i dig mellan måltiderna. Detta måste du göra så länge du har tänder. OCH glöm inte tandtråd och tandpetaren, tandköttsmassagen och munvattnet.
När du ändå håller på med detta måste du passa på att städa badrummet. Rekommenderas att installera TV och CD-spelare i en del av badrummet för att spara tid.

 • Ja det där kommer verkligen att ta tid.

Du måste även sova i 8 timmar och arbeta i 8 timmar.

 • Oj Oj Oj… nu är vi uppe i 21 timmar.

Du måste räkna in eventuell trafikstockning till och från arbetet. Du måste umgås med släkt och vänner och även läsa två dags- eller kvällstidningar för att hålla en kritisk bedömning över vad som händer i världen.

 • Men det kan vi se på TV.

Enligt statistiken ser vi på TV tre timmar per dag och det måste reduceras eftersom du måste ta minst en promenad om dagen i minst en halv timme. Du måste dessutom hinna med familjeliv, avla och uppfostra dina barn, moppa golv, diska, tvätta, handla och laga mat. OCH vaxa din bil.

 • Men om man nu gör det här alltihop så behövs minst 30 timmar om dygnet.

Då finns lösningar med att göra flera saker samtidigt. Duscha kallt och håll munnen öppen och ring dina vänner när du moppar golvet, ha sex medans du läser tidningen, ta banan, äpple och apelsin med på promenaden, nötter i fickan för energi som bygger upp din kreativitet till allsköns aktiva fritidsaktiviteter. (Ut)

 • Fritidsaktiviteter? Jahaa, så bra! Då fortsätter jag med amatörteater. En flykt från alla måsten. HALLÅÅÅÅ VÄNNER DÄR UTE I KULISSEN… nu m å s t e vi skynda oss så vi inte slösar bort tid i onödan. STINA! Kom in och spela en truddelutt så jag hinner byta om. (Ut)   

 

 

3 reaktioner på ”Jag har stulit…

  1. Du kommer väl ihåg de där 6 vita brödbitarna för ganska länge sedan. Eller om det var 7 eller tja. Alldeles för många tog åt sig rekommendationen och som fick förhöjda sockervärden på stuts. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s