Drev på Whildes bok

Jag bara måste få skriva av mig, för det här med drev pågår ta mig f-n överallt och OM allt. Det handlar om åsiktsfrihet och hur den ska behöva uppkomma för att någon har en åsikt och står för den. Alla är experter inom sitt gebit och alla tycker de har rätt. Finns inget mittemellan. Vad som kan föranleda det hat som följer på bl.a facebook och andra kanaler är fruktansvärt. Har inte folk annat att göra än att sitta med sina mediala produkter i nävarna och skriva rena rama hotfullheter. Mordhota och ja, jag vet inte vad.

Nu är jag lite knäpp vad gäller i den här frågan om Stefan Whildes nyutkomna bok ”Hälsa för barn”. Visst, han är homeopat och skriver lugnt och sakligt som han tycker. Hänvisar bl.a. till hur det var förr om dan då det endast fanns naturmediciner och att barnsjukdomar byggde upp ett eget försvar. Han drabbas nu av ett drev som anser att han ska försvinna från jordens yta. Och vet ni vad i det här fallet, bara för att ge en historisk återblick på något som skedde låååångt tillbaka när det gäller naturmedicin. Det var Gustav Wasa som i samband med reformationen ålade alla katolska munkar att dra sig ur landet och det med omedelbar verkan, om de inte övergav den katolska läran.
Då, på 1500-talet försvann en skatt ur landet. Kloka gubbar och gummor fick ta över bland allmogen och de fortsatte att utveckla en kultur av vad växtriket, bl.a. kunde hjälpa till med… fram för allt till den fattige.

Fördelen med en sådan här bok är att, när det blir drev på gång skjuter upplagan i höjden och den första är redan slut. Och illustratören kan sträcka på ryggen för utan henne hade boken blivit platt som en pannkaka. Hon har gjort ett gediget arbete utan att ha lagt sig i eller haft några egna åsikter i skriften.

Så de så!

Ur texten som infekterat. Det är immunförsvaret, dvs figuren Will Power som pratar.

  • och vet du vad: vissa sjukdomar är också mina kompisar- för de hjälper mig att hjälpa dig! Har du hört talas om barnsjukdomar? Mässling, röda hund och vattenkoppor?
    Förr i tiden fick nästan alla barn de här sjukdomarna. Det var naturligt. Sjukdomarna var som ett träningsläger för mig (Will Power). De fick mig att springa, hoppa och klättra så att jag blev starkare och större och kunde skydda dig när du behövde det. Idag ger man vaccin mot mässling, röda hund och vattkoppor… och då får jag inte träna mig stark lika mycket vilket ju är synd, men jag tränar mig stark på andra sätt.

Och så fortsätter han med hur viktig solen, bra mat och rörelse är och som slutknorr tar han upp att man inte ska glömma att skratta och ha roligt.

6 reaktioner på ”Drev på Whildes bok

  1. Har inte sett något sk drev – men har inte letat heller – såg att han nog framför åsikten att barn inte ska vaccineras, är inte helt säker – och det är klart kontroversiellt. Bra att boken säljer, folk får göra som de vill – men inte smitta andra barn och vuxna t ex med mässlingen bara för att de inte vaccinerats

    Gillad av 1 person

    1. Framsteg inom vetenskap som gagnar, är naturligtvis en självklarhet iom att den är testad ordentligt. Det kan vi inte påstå när det gällde … va det mot fågelflunsan elr nåt annat då ungdomar fortfarande är helt ur spel pga vaccinet.
      Vi får vara tacksamma att vi tillhör ett diskutabelbart släkte du och jag 😉
      Kram

      Gillad av 1 person

    2. Uppdaterade med att skriva av vad som står. Här kommer det. * texten som infekterat. Det är immunförsvaret, dvs figuren Will Power som pratar.

      och vet du vad: vissa sjukdomar är också mina kompisar- för de hjälper mig att hjälpa dig! Har du hört talas om barnsjukdomar? Mässling, röda hund och vattenkoppor?
      Förr i tiden fick nästan alla barn de här sjukdomarna. Det var naturligt. Sjukdomarna var som ett träningsläger för mig (Will Power). De fick mig att springa, hoppa och klättra så att jag blev starkare och större och kunde skydda dig när du behövde det. Idag ger man vaccin mot mässling, röda hund och vattkoppor… och då får jag inte träna mig stark lika mycket vilket ju är synd, men jag tränar mig stark på andra sätt.
      Och så fortsätter han med hur viktig solen, bra mat och rörelse är och som slutknorr tar han upp att man inte ska glömma att skratta och ha roligt. 

      Gilla

  2. Kära A-Lott! ❤
    Tack för de här raderna, men nu är det så illa ställt att jag inte vet hur jag ska ta mig igenom det. Vet inte vad Stefan är gjord av, men han påstår att han är van 😦
    Jag är inte van, inte på en enda fläck
    Det är förfärligt att vara en del i något som blivit så här stort. 2 artiklar i aftonbladet har jag läst. SVT Morgonstudion i morse berättar om boken och citerar den fel, bara för att göra det ännu värre. De påstår där att boken säger att det är "fel att gipsa brutna ben"? Var kom det ifrån??? Räcker det inte att vaccinationsdebatten glöder kring boken? Den finns förmodligen med på många fler ställen än jag känner till.
    Jag vill inte alls vara med på det här, men backa bandet går ju inte. Önskar att jag åtminstone slapp se mitt udda namn i skrift och om jag hade förstått från början hur infekterat det här var skulle jag antingen inte deltagit eller åtminstone skaffa mig en pseudonym. Att den säljer som smör bekommer mig inte alls. Jag skulle hellre få 0 kr och slippa det här, men det går ju inte.
    Jag har inga fasta åsikter i debatten, och känner mig som ett offer indraget i en mardröm mot min vilja. Men eftersom jag faktiskt gått in i det av fri vilja och med goda föresatser känner jag mig som en stor jubelidiot. Naiv och blåögd så det skriker om det. Jag trodde verkligen att jag gjorde en insats för åsiktfrihet. Att jag var proffsig som skapade illustrationer efter författarens önskemål utan att lägga in egna värderingar (i den mån jag har några att lägga in).
    När jag i kväll även såg inslaget från "TV 4 – Efter fem" https://www.tv4.se/efter-fem, då kom tårarna och jag var otröstlig ett bra tag.
    Det här är verkligen en komplett mardröm. Nu fattas det bara att jag börjar få kommentarer på jobbet eller på annat sätt. Vet inte om jag klarar det, för nu är jag ganska skör.
    Hur i hela världen kunde det bli så här. Jag har satt glädjen i halsen rejält …
    😦

    Gillad av 1 person

    1. Förstår dig till fullo. Hur i all världen kunde du förutspå detta? Skulle själv ha gjort som du. Känt mig hedrad av att mitt arbete och konst skull fått utlopp.
      Glöm bara inte att media såååå gärna vill förvränga en debatt så att tårarna ska komma på folk, eller att frustrationer ska få komma idagen så att det säljer upplagor.
      Jag behöver prata med dig i en annan sak, så jag försöker ringa dig i kväll. Kram

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar