När det snurrar för fort

Ibland gör det så – inne i huvudet. Sätter mig med ett tomt ark och det blir ingenting. Tänker då att lite fingerjympa i största allmänhet gör lite nytta, om inte i skallen så i fingrarna. Jaha.. nu tog det stopp.
Får inte bruset att tystna och undrar varför. Kan väl tala om hur det känns dagen efter artrosövningarna med tuffa maskiner och uttömda krafter, men inte ens det ger stimulans. Mår som jag brukar i det fallet. Effekterna ska väl ramla in så småningom.

Har en dotter som är i introvertaste laget – när det gäller kommunikationen med modern som är jag. Visst har hon hälften av mig och den andra hälften hos någon annan och det får jag ta till mig. Hon svarar sällan i telefonen och när jag häromdagen skrev och frågade hur hon mådde kom ett svar att hon var sjuk. Genast förstår jag att det är något som klämmer. Skickade ett ord tillbaka ”berätta”, och svaret kom ”ångest – depp – migrän”.

Vad gjorde jag? Sände hjärta tillbaka och frågade om det kanske är dags med en mamma- kram. Inget svar. Tystnaden gör mig inte orolig för hon är, som hon säger, en vuxen människa, men för en mor som låtit barnen redan i unga år bli självständiga individer, så bränner det lite i hjärtat.

Fingerjympa va de ja.

Har jag skrivit om att hemtjänstkvinnan som krockade med en bil hörde av sig? (Snart vet jag vare sig det ena eller andra.)
Hon ringde upp mig och var tacksam för att jag hade meddelat mitt namn och telefonnummer till hennes arbetsgivare.
När jag hade lämnat platsen i den förvissningen om att föraren av bilen och hon skulle göra upp, visade det sig att föraren inte ville lämna ut vare sig det ena eller andra. När föraren konstaterat att cykeln inte skadats och att personen som legat på asfalten var i stående, avvek hon från platsen. Kanske fem minuter, trodde cyklisten och trots att bilens bakre skärm var demolerad efter smällen (vilket jag också hade konstaterat). Kallt gjort eller hur?  Jag vill kalla det för smitning och som tur var så fotade cyklisten nummerplåten på bilen, precis som jag hade gjort (av intuition kanske). Hon hade blivit uppkörd till lasarettet av en arbetskamrat och där blivit omplåstrad på handleder, armbåge ben och fot och rekommenderad att kontakta polisen och det gjorde hon. Nu är hon sjukskriven och cykeln måste lagas på sina ställen. Den var alldeles nyinköpt, delvis subventionerad av arbetsgivaren.

De va de. Nu är klockan snart tio och Bamse väckte mig halv sju så det är dags för en påtår.

God dag, denna onsdag den 4 september 2019  😀

 

3 reaktioner på ”När det snurrar för fort

 1. Hoppas din dotter mår bättre, när hon nu inte ”släpper in” dig – barn är som barn är… Trist med den påkörda cyklisten, bilisten däremot åker dit hoppas jag!! Kram på dig – din datorväska står redan vid dörren så att jag inte ska glömma den

  Gillad av 1 person

 2. Go morron säger jag vid lunchtid, har precis ätit frukost. Himlen täckt av slöjmoln med lite blåa strimlor här och där. Gårdagen blev en sväng med Rulle och sen sittande ett par timmar på soffan utanför porten med kaffe och krysstidning, tror det skulle sitta en kärring med gott om tid utanför de flesta portar. Grannar pratar länge eller slänger käft på väg in eller ut ur porten, några säger enkelt hej och kilar vidare. Jag försöker räkna ut vilka som absolut inte vill ha en snackande kärring, när de äntligen är hemma. Det får bli grannarna som bestämmer om det ska stannas, pratas. Själv har jag tillfällen när jag verkligen inte vill prata med en käft, när jag knappt tar mig hem.
  Vill ju inte bli ”den där jobbiga, snacksaliga kärringen utanför porten.”
  Kram

  Gillad av 1 person

 3. Ha! Den där smitningen kommer att kosta henne en hel del! Hon var nog lite dum om hon trodde ingen skulle hitta henne om hon inte sa sitt namn.
  Hallå! Bilnummer registret!!!
  Hoppas cyklisten ordentligt sparat kvitton och andra utlåtanden om skadorna, för hon har ju bevis där hur allvarligt det blev.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s