Ännu mer glömska & så gör djur

När någon utsätts för stress i en eller annan form kommer som grädde på moset att tankar och tillvaro blir upp och ner och vad är då resultatet. Förvirring, minnesluckor, frustration, smärta både fysiskt och själslig, sorger, taskig ekonomi och ensamhet. Själv har jag gått igenom ski..n och proklamerade här för lite sedan att jag inte längre har några bekymmer – alls. Jaha ja, då borde jag väl inte efter ett sådant konstaterande bli ännu mer glömsk? Men strunt samma, det är glömt i morgon 😀 Eller har jag blivit ännu mer uppmärksam på fenomenet 😦  Ok då, då plockar jag fram det där med kognitiv glömska och låter det rinna in i medvetandet att allt är som det ska i min ålder.

Avdelning allvar slut och här kommer något roligare.

Vid samtal med några där jag talat om en stissig Bamse som av förklarliga skäl vare sig äter eller lugnt ligger i sin korg pga löpande omständigheter.
När jag var liten hade vi en stor Colliehanne som hette Faj. (så fick de andra två efterföljarna också heta). Nå, denna Faj upptäcktes av grannar ligga översnöad utanför sin trapp en morgon när mannen i huset skulle till att skotta. Snön rörde sig i vrån nerom trappen och Fajs huvud lyftes ivrigt ur drivan. Byn var inte stor så det var bara att ringa efter pappa att hämta hem honom.
Lika hade min bror en sådan där Bernard senner? Typ? och den han försvann och hade vandrat över hagar och genom skogar för att av en händelse hittas av en som erinrade sig att bror min hade en sådan. Långt mellan platserna, säkert en och en halv mil, och vad kan inte en nos vädra sig fram till. Han hade också får under några år och naturligtvis en bagge. Höjden på stängslet emellan dem var för lågt så baggen hoppade över utan betänkligheter varmed min bror skaffade ett sånt där tvåmeters gunnebostängsel och trodde att nu skulle det väl bli frid i hagen. Icke då. Baggen tog sig in ändå till sina fruar och då, något förtretat, sa bror min att han tänkte sätta upp taggtråd högst upp på stängslet för att om inte annat få till följd att det skulle bli någon form av självkastrering. Som tur var har han en godhjärtad hustru, så det blev ingenting av med det.

För att återknyta till början om stress och glömska, så glömde jag inte att titta på Margareta J Bra intervju och synd bara på det snöpliga slutet när hon inte ens blir tackad för att hon kom. Men det är klart, det var inspelat lite i förväg och fotboll fick ta ut svängarna (som vanligt)  i inslaget före, och nyheterna bara måååste in på prick sekunden. Hmmm… lite sjabbligt i mina tv-ögon.

I dag ska gamla Bettan dammsugas så hon ser skaplig ut när hon ska överlämnas på lördag till… förmodligen skroten, men hon kommer nog att bistå med sina inre organ till någon beredvillig fixare av gamla volvobilar. Har bara förmiddagen på mig för sedan bär det iväg till Margaretas ”vernissage” på sin bok.

😀

En reaktion på ”Ännu mer glömska & så gör djur

  1. Aj tänker jag om baggen, tur att det inte blev någon taggtråd. Och mitt inslag var inte inspelat i förväg, det sändes direkt – och jag hade inte en tanke på att jag inte blev ”avtackad”… Har sett inslaget och är nöjd. Kram på dig – vi ses!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s