Bil – Maggan -Börje – Siri

För tidigt på förmiddagen för att kunna skriva något intressant eller någon form av historik…. Vad skriver jag? Det har ju hänt VÄLDIGT mycket och trevligt dessutom.
Så där går det när fingrarna hamnar över tangenterna och huvudet inte på plats, men det ska ju vara så. Skriv. Skriv. Skriv, så ger det sig självt.

Nu är jag i alla fall ägare av en liten söt bil som passar mig. Joho då! Men jag måste ändra ganska mycket på mitt beteende vad gäller bilar och deras omvårdnad. Nu kan jag inte kasta in bråte hur som haver och inte heller klafsa in med hur skitiga fötter som helst. Käre värld, damen/ägaren som enda förare under 9 år har servat den vartenda år och har inte satt en enda fläck någonstans. Prydligt och snyggt och nu ska jag…. ? Ojojoj.

Kamkedja och 4 splitternya vinterdäck – precis som jag frågade efter och försäljaren Börje trodde nog att jag var specialist när jag vid första telefonsamtalet visade mitt intresse. Han blev mycket tillmötesgående och sanningen kom fram när han igår irl berättade att hans bror som startade företaget för 40 år sedan hade blivit förbenad när lillebror Börje hade släppt den för en alldeles för ringa kostnad. Börjes enda försvar måste ha varit att när bilden lades ut så ringde det på stört en rapp dam från Västerås som lade rabarber på den.

Nu ska däcken ut till brorsan som inte är hemma. De är tunga och just idag var jag tvungen att ta käppen med på morgonrundan med Bamse. Höften nyper till och benet viker sig. Än hinner jag häva fallet men bra att ha käppen med uti falla att. Hur det ska gå efter att ensam lassat ur däcken vet i faen. Nåväl, får försöka tänka taktiskt och smart. De är iaf runda på en ledd.

Något annat. Började läsa Margaretas bok Free Spin, redan på tåget på väg hem. Har kommit en bit in och både förfäras och chockas vilken fantastisk skrivare hon är. Så djupt i sin egen skit har säkerligen ingen – någonsin satt på pränt. Naket och djupa spadtag ner i den egna situationen och vad tänket för henne på för vägar – människor omkring som tar avstånd och människor som ställer upp. Och än har jag inte kommit till det som drabbade henne ännu värre inom familjen. Döden – den förbannade döden som delar ut dagsedlar vart den än far fram.

Nä, solen skiner här och kära Siri en trappa upp ska, när hon är beredd, överraskas av att istället för att åka i en med silvertejp lagad bil av 93 års modell, få kliva in i en prydlig liten bil som passar henne. Vet att hon kommer att bli glad å mina vägnar.

Goooo förmiddag denna söndag den 8 september 2019 😀

3 reaktioner på ”Bil – Maggan -Börje – Siri

 1. Var rädd om dig och ta inte i för mycket däcken. Men du är ju smart, och så rätt … de är runda på på en ledd … hehe
  Har du skrivit fel eller skojar du 😉 … om du har skrivit fel ska du nog ändra Margarethas bok från ”Spin On” till ”Free Spin” … 😀
  Love you ❤

  Gilla

 2. Läser just Free Spin. Jag också. fast senare än du. Hämtade den från biblan för några dagar sedan. Håller med dig, om den. Men skriver mitt eget tyckande om den, när jag bara får lite fart på skrivfingrarna igen. Ibland vill det sig inte.
  Kram! ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s