Idag är det grått

Har tänt några lampor för att få ”till” det. Promenaden med Bamse betyder att vi fick vänta på hissen och att möta unga skynda iväg till skolan. Liv och rörelse strax före åtta – alla på väg någonstans. Inget jag saknar precis. Avskydde varenda morgon och längtade tillbaka till sängen. Så det kan bli. Min inre klocka var av dåligt märke men har efter pensioneringen tydligen blivit förärad den digitala programmeringen pr automatik, så nu besväras jag inte längre av att stiga upp och möta dagen.

Idag gick morgonpromenaden bra utan käpp. Bra underligt det här. Behövde inte ens hålla mig i dörrposter eller bänkar vid uppstigandet. Ont, javisst, men inte så där infernaliskt som det brukar vara. Passerade den nya lilla bilen (med ett fånigt litet lyckorus), som står på sin plats, i sin mörkare nyans av oliv. När det som idag är gråväder är färgen just mörkt oliv, men i går var den nästan grönguldfärgad i solskenet. Tänk vad de kan göra med färger och lack nu om dan. Nu har jag letat fram ur instruktionsboken hur fasen jag ska få upp tankluckan. Tanken far förbi när jag för en tid sedan var och tvättade den gamla volvon i en sån där tvätthall med band som för bilarna framåt mellan diverse tvättanordningar. Då stannade bandet och en grabb kom springande med min tanklucka i handen. Den hade helt enkelt tvättats bort av de där flabbande, klafsande diskborstarna.

Här om dan dök det upp ett meddelande från wordpress att jag gjort 500 inlägg. Vad ska jag tycka och tro om det? Ids inte ens scrolla och se vad jag svamlat om. Har ju ingen röd tråd att följa utan bara vad som för tillfället kommer upp på tapeten. Sånt som jag skulle kunna ha förmedlat till någon bredvid. Den där som inte finns längre. Men iofs så pratar jag väldigt mycket för mig själv och riktar pratet till de som inte finns längre. Är det ett ålderstecken tro? Förmodligen; och jag håller mig till den åsikten.

Känner att det är dags att äta något och det kan jag med visshet konstatera att om mat, har jag nog aldrig skrivit 😉

 

 

 

 

4 reaktioner på ”Idag är det grått

  1. Ursäkta mig men skrattar gott, ser hur killen kommer rusande med din taklucka … förlåt, måste ju ha blivit vått inne i bilen. Är det sånt som bara händer dig?
    Pratar för mig själv har jag gjort i många år, får ju alltid så bra svar, håller oftast med mig själv. 🙂
    Men oftast säger jag sånt som ”Men herre min gnu hur dum får man vara” till mig själv eller ”klart det ska hamna på golvet” För nog sjutton hamnar allt på golvet nu för tiden.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s