Stress som ger hjärtklappning…

 

… som i över hundra km/tim rusar genom kroppen har jag inte upplevt efter att jag i juni lämnade ifrån mig bouppteckning och arvskiftet. Då äntligen kunde jag andas ut och motorn gick äntligen ner på normala varv.

Igår ringde lilla människa på banken som då, vid tillfället i somras, äntligen, efter flera vändor med advokat bl.a. som jag var tvungen att anlita, tog emot alla handlingar och var den som fixade och trixade med de papper jag hade med mig och sa att allt är nu klart.
Jovisst ja. I telefonluren hör jag hur förtvivlad hon är för skatteverket ligger efter henne om att ett papper fattas. Hon beklagar och påtar sig att hon slarvat och ber mig om någon form av kopia.
Så jag, snäll som jag är, går igenom alla mina papper och hittar naturligtvis inte det allra viktigaste, det med samtligas underskrifter. Är det det pappret som är borta så glömde hon det förmodligen i kopiatorn och med det är det borta. Nu målar jag fan på väggen och hoppas att det inte är just det. Kunde inte i min ringaste fantasi tro att det är det som är borta och idag ska hon ringa igen så jag får fråga. Inlagan var på tre ark så jag hoppas att det är något av de andra två, för de har jag kopior på. Originalet med namnpåskrifterna har hon.

Krångligt det här men det är inget hur det står till i huvudet just nu. Här lämnar jag ifrån mig en del av mitt liv till en bank som har som uppdrag att frigöra mig och lämna något bakom ryggen som jag inte bett att få uppleva. Tron på etablissemanget och ansvar hos berörda existerar inte här inom mina väggar. Återigen ångest fram till eftermiddagen då hon ska ringa. För tro inte att JAG kan ringa. Nähä, då svarar telefonsvararen att hon är sjuk. Satan i gatan, vilket fenomenalt tillvägagångssätt att sätta sig i skydd bakom en stenhård mur. De ouppnåeliga – banker och staten. För, förr om dan behövdes inga banker som skulle påta sig sådana här uppdrag. Då var det väl bara att lämna in till myndigheterna själv? Eller har jag fel. Kommer inte ihåg för det var längesedan jag genomgick något liknande. Då hade jag hjälp på studs av en som kunde för inte heller då var jag särskilt skarp i huvudet. Nu tror jag att jag är den mest och största idiot som går i ett par skor. 😦

Bara av att jag skriver det här ökar pulsen så det bästa är att jag varvar ner och linkar ut med Bamse.

15 reaktioner på ”Stress som ger hjärtklappning…

 1. Men är mänskan sjuk som ska ge besked? Hoppas så in i norden att du blir lugnad i eftermiddag, jag reagerar oftast helt galet när jag blir stressad av sånt jag har svårt att göra något åt. Avskyr att ha med myndigheter att göra, de tar all energi. Säger som min mamma alltid sa ”Ta ett djupt andetag, andas uuuut” vette sjutton vad det skulle hjälpa, men så sa hon när jag for iväg i stress. 🙂 Kramsingen!

  Gillad av 1 person

  1. Vad gör de på banken efter klockan tre? Nu är den över tre och fortfarande ingen telefonsignal från den oåtkomliga lilla tjänstekvinnan. Har hon hoppat i sjön? Har hon ”slarvat bort” en originalhandling med namnpåskrifter är det en katastrof för mig – men ännu värre för henne och banken.
   Suck! Dragit många djupa andetag men tillståndet har hamnat i det läge där jag befann mig, precis som under den långa period från februari år 17 till juli år 19 Bara ett idisslande av det som var ett av det mest obehagliga jag upplevt.
   Det ska aldrig få upprepas och nu har jag lugnat mig så pass att jag inser att hela ansvaret får banken med sina anställda ta.
   I övrig 😀 Hopp om livet

   Gillad av 2 personer

 2. Näe … så förbenat jobbigt!!!!
  Det du beskriver kan nog få vem som helst att gå i taket av stress.
  Känner DU dig som en idiot? Det bäst med den saken är att JAG inte blir så ensam längre … hehe
  Puss och kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tjenare kompis. Både du och jag kan släppa professionen. Kan hälsa från Siri att texten inte gav henne någonting och utan dina bilder skulle den ha blivit ingenting. Så de så, sa hon mkt bestämt. Och den damen är rak som en stör i sina åsikter.
   Mina pappar har kommit på plats men min dator har lagt av och befinner sig på akuten. Nu sitter jag och fipplar med tummen på lilla mobilen och svär över de minimala rutorna med bokstäver. Sikket pet.
   Solen skiner, Bamse har spytt på mattan, frukost inmundigad och dagen kör igång vartefter.
   Kram och ❤ på dig kompis.

   Skaffa Outlook för Android

   ________________________________

   Gillad av 1 person

   1. Är det den ”livsfarliga” boken du syftar på, som Siri läst? Tacka henne med en stor kram från mig 😀

    Det är ju så att bilderna i en barnbok är det allra viktigaste när boken är riktad till de mindre barnen (Det säger jag utan att på något sätt förringa författaren, för det är enormt svårt att skriva på ett barns nivå. Jag syftar på vad som är viktigast för barnen som läser boken). Därför känner jag ett stort ansvar, oavsett vad jag tycker om textinnehållet. Mitt fokus låg i att göra en rolig och lekfull bilderbok, för att visualisera det författaren vill säga … Att det blev större än så kom sannerligen som en överraskning ???
    Men det finns många som älskar boken, och det gör mig jätteglad. Det är en stort tröst ❤

    Skulle du inte få, eller få köpa, en dator av Margaretha? Säg inte att det är den som är på akuten?

    Kraaaaaaaaam ❤

    Gilla

   2. Margaretas dator har jag som nästa uppgift att moderera så den passar mig. Det får killen i svängen göra när jag hämtar den gamla. Kanske han behöver ha dem båda ett tag för att föra över. Vad vet jag.
    Varit och plockat svamp i skogen idag och är äntligen hemma. Alldeles mör så i morrn kan jag förmodligen i ta mig ur sängen. Men det var det värt. 🤣

    Skaffa Outlook för Android

    ________________________________

    Gilla

 3. Åh så skönt du är på plats igen! Saknade dig och undrade vad som hänt! Å så var det bara datorn. Sköööööööönt!
  Jag gillar inte heller att skriva blogginlägg på mobilen. Inte bara att det är fjuttiga tangenter, hela alltet uppför sig inte som det borde göra.
  <3<3<3

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s