Att vara utan dator

Dagarna har gått i tystnad. Turerna med Bamsemannen utförts som vanligt och kanske i lite högre grad. Utfyllnad av tid och han är ju glad som bara attan över detta. För vad handlar dagarna om och vad innehåller de? Som en stor tom påse som ska fyllas med något gott. Så är det, att mot egen vilja leva ensam. Fylla på medans lusten infinner sig och lättjan har tagit ut komp. Så skrivandet har en suverän funktion när det gäller att kommunicera med sig själv – ändå.

Ett flertal A4or har fyllts och vartefter jag fattade att det jag skrev aldrig skulle komma ut offentligt, så släppte spärrarna och jag tillät mig frossa i avfallet av mitt pågående liv. Släppte allt vad förståelse och sunt förnuft, som vanligtvis är min devis. Kanonskönt. Så här står det om litanian: Språket bör, samtidigt som det är relevant, vara vackert. Riktiga ord – de må vara enkla, festliga eller fantasifulla – blir till hållbar text med inre liv. Något som litanian, med sitt ursprung från 400-talet, är ett exempel på än i dag. Ett traditionellt kristet språk passar vissa, för andra är det främmande. Samtidigt har både den som förmedlar ett budskap och den som tar emot det ett ansvar. Denna ömsesidighet är viktig.

 Nå, så var det med den saken. Nu har jag helt plötsligt lite hjärnsläpp eftersom det ska till lite eftertanke. Skakar på huvudet åt mig själv för bloggen ska ju vara … ja, vaddå?
För mig betyder den väldigt mycket. Har blivit ett sätt att samtala och att känna samhörighet med andra skrivstollar. Alla har sin egen väg att gå och jag tror att jag samlat ihop ett gäng som är så där lagom. Vill in varje dag och hälsa på för att se vad de gör och vad som händer. Jodå, så blir det kan jag förmedla till de som har någon bredvid sig in natura. Passa för bövelen på att njuta av detta – ta till vara på stunderna för rätt vad det är så blir det som det tuffliga paret på tv-reklamen. Gubben går in i hissen och försvinner. Puts väck. Han tog hissen. Hahahahhaaa… nä nu är jag burlesk. Tänkte på hädanfärden hur fort det kan gå men att ta hissen upp eller ner… näääää, det går ju inte.

Är ju inte klok vad jag skriver tok. Men det finns många i samma klubb, tack och lov.

Gonatt! Jag är asatrött. ZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ❤

5 reaktioner på ”Att vara utan dator

 1. Här har du en klubbmedlem – stollig som du – och glad åt att vara det, numera! Vad 17 behöver vi bry oss om vad andra tänker och tycker – gillar att du skriver litanior och annat helt obehärskat, gör det – det hjälper mot den leda både du och jag ibland känner; ser på teve utan ljud en ung kvinna som får lov att byta lungor, det du – där ligger vi i lä; vi lever utan alltför många ersättningsbehov, din höft så småningom, men det är ett piss i Nilen för att tala med mannen min – kram på dig och sov gott!

  Gillad av 1 person

  1. Härligt Margareta! Att äntligen hitta fram och hoppa över den där gränsen/muren som hindrar tankens flykt och att våga/vilja göra/skriva opretentiöst. Utan tanke på hur någon annan ska uppfatta att man är en ”klubbmedlem”. Moahahahahaa…. 😀
   Apropå lungbyte så hade jag en arbetskamrat en gång som hette Marja-Leena. Hennes pappa hade lungcancer i ena lungan och efter operationen visade det sig att de opererat bort den friska. Så jag håller med dig att våra egna bekymmer krymper till intet.
   Känner mig idag förunderligt glad och hoppas att det når fram ❤

   Gillad av 1 person

 2. Ha! I min roman, den enda som är ”färdig” än så länge, är det en person som är med om en allvarlig bilolycka. Så hen kommer till himlen. Men det är inte dags ännu, så hen får åka tillbaka till livet. I hiss… bye, bye de gröna ängarna!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s