Angående minnen och saknad

 

Vid två tillfällen nu på morgonen stöter jag på om detta. Undra just om det är om det jag ska formulera något präntvärt. Minnen som är bra eller dåliga är för mig en tillgång. Ibland är de så formidabelt idiotiska men… i det här skedet av livet kan jag småle och ge stolleproven upprättelse (till en viss grad). Minnen ger erfarenhet och stannar kvar som en ingrediens i den soppa som livet ibland kan liknas vid.
Lika med saknaden. Ligger som en underton i hela väsendet och den tonen bär vi med oss intill den dag vi inte finns längre. Så det är lika bra att accepterar och hänge oss åt att den faktiskt är vacker.

Nähä, det blir för tråkigt det här. Soppa och toner. Hmmm.

Var det igår eller förrgår som jag mötte en livsnjutare? Förrgår var det. Vid morgonpromenaden och väl hemma vid porten igen så kommer det en liten flicka åkande med rasande fart på en sparkcykel. Inte en sådan med batteri utan en vanlig anordning för en 6-7-åring. Benet sparkar frenetiskt för det är bråttom för skolklockan har redan ringt in. Luggen och håret flyger i fartvinden och ansiktet strålar som en sol. Munnen skrattar och hon ropar HEJ och lyfter ena handen och vinkar. Far förbi mig som en liten mirakulös blixt. På väg… till något… är det livet hon är på väg emot?

Hur som helst delgav hon mig den nyckel som jag hållit på att tappa – sprida glädje. Hon, den lilla varelsen fick mig att känna lycka, och den känslan lever jag på än.
Vem hon var har jag ingen aning om men hon har lämnat ett minne i mig. Tack för det lilla barn och vore jag en Louise Nocky ”lollos ritrum”, så skulle jag omedelbums ha tecknat henne. Den gåvan saknar jag – apropå ordanalyser.

9.50 en onsdagsmorgon 😀 Kopp!

 

 

 

3 reaktioner på ”Angående minnen och saknad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s