Stålfarfar

Tecknar ner det här innan det försvinner ur skallen. Finns redan på Wikipedia förstås men vem letar efter Stålfarfar där? Det här berättade alldeles nyss en man som jag drack kaffe tillsammans med. Ja, hans fru var också med.

Cykelloppet från Haparanda till Ystad skulle i den tid som var, utföras av unga män max 40 år. Äldre ansågs inte vara tillräckligt skickliga eller ha den prestationsnivå som erfordrades.
Alltnog så intog även Stålfarfar utmaningen trots sina 60 år och stod med de övriga på startlinjen i Haparanda. Han räknades inte till loppet och skulle få medverka om han lät loppet gå före honom och att han med sin nolla på bröstet skulle få starta efter ”ungdomarna”.

Inte tog han illa vid sig och makade sig iväg genom landet på sitt vanliga sätt, vilket innebar att han inte behövde så förfärligt många vilopauser, och nattlogi tog han väl lite här och där i buskarna. Det går säkert att räkna ut resultatet men jag tror mannen som berättade sa att Stålfarfar kom till Ystad ett dygn före de första ”ungdomarna.

Snigeln och haren, kan vi väl säga i det fallet.

……………….

En annan sak min gamle vän berättade blev ett miljötänk. Han är över 90 år och gillar att googla sig fram på datorn. Tycker bara det är enastående. Det finns de som håller igång hjärnan.

Jo, det handlade om Kebnekaise. Bergsbestigare som på uppfärden bar med sig champagneflaskor i ryggsäckarna och vid toppen firar med bubbel. Bara det att tomflaskorna ligger kvar där i snön. Hur lång tid det tar innan de blir sand igen är det väl ingen som kan räkna ut.

Vi skulle sy idag men har inte hört något från övervåningen ännu. Sätter igång själv med mitt. Ska ha svarta byxor på lördag och de jag har är för grova.

Så ner på stan en sväng nu Bergalott och köp några meter. Seså! Ge dig i väg då! Schas!

😀

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s