Gå ner i vikt

 

Läste på en ostyrig blogg 😉 om att det är knepigt att gå ner i vikt och vilken hänsyn  man måste ta till de olika matintagen. Jag försökte verkligen fatta vad det stod allt, men mina ögon gick i kors. Sen är jag ju en sån som inte ens gillar att laga mat över huvud taget, så intresset mitt är rackans lågt.
Men… jag hade en god vän en gång som gick ner så det sa tjoff. Han var lite överviktig och skulle få behandling för sin reumatiska åkomma bechterews sjukdom, en sjukdom som framför allt drabbar män. Han bestämde i samråd med läkarteamet att han inte skulle inta ett uns av fast föda efter klockan 5. Det tog inte lång tid förrns han rasat 40 kilo. Då sattes behandling in och han fick den vård han behövde. Länge sedan nu men jag har för mig att det tog mindre än ett år.
Denna sjukdom är ju oåterkalleligen omöjlig att göra så något åt. Man får leva med den liksom. Han går fortfarande med ett kort i plånboken ifall han skulle råka ut för något och hamna på lasarettet. För lägger de honom på rygg så går den helt enkelt av. Fy faderullan hur somliga drabbas.
Om jag skulle fortsätta hans historia så varför inte. Han är faktiskt en av de som jag skulle vilja skriva en bok om. Han med sin stela kropp – leder och kotor ihopvuxna och svårt att ta sig fram gick sta och halkade baklänges på isgata och slog huvudet i backen. Blev medvetslös och låg i koma, i vad jag hörde från anhöriga, två år. Under hela tiden var han vid ”medvetande”. Hörde allt vad som sades och vad som skedde omkring honom. Så kanske det går att ana reaktionen hos sonhustrun när hon lyfte luren en dag och hör: Hej, Det är Kjell!

Tja, vad skulle jag mer vilja tala om – om jag hade någon här? Fryser om fötterna, vill du massera dem varma? Vill du ligga sked med mig så jag slipper böka och trixa med vetekudden som snabbt svalnar och som sen ligger i vägen för mina sprattlande ben.
Värme ger effekt på onda leder har jag konstaterat. Och allt beror på hösten. Nu är ryggskottens tid fast skott ska komma på våren. Ingen ordning alls. Inte här heller!

Den enda som har lite ordning det är Bamse som har en benägenhet att vilja kissa när jag inte vill gå ut alls. HAN har rutiner!

😀

3 reaktioner på ”Gå ner i vikt

  1. 😀 – Jag har alltid varit intresserad av kostens betydelse för hälsan, så för mig är det inte så svårt. Inte kunskapsbiten i alla fall. HAHA! Och vet att inte alla är lika nördiga.

    Här har man inte satt på värmen i lägenheterna än, och kyliga nätter, så det är för närvarande tunn filt + täcke i påslakan + halvtunn filt. Jaja. Där ser man.
    Kram!!!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s