Att lyda intuitionen…

… är bra, det vet jag, men ibland skjuts den åt sidan av någon anledning. Kan bero på plikt som i går kväll då jag åkte till sångövningen, trots ett litet irriterande inre motstånd. Det har aldrig hänt förut under den period jag varit ny medlem i kören.
Inget allvarligt inträffade men kunde efter två timmars nötande på dito antal sånger, så insåg jag att: Fy faaaaanken va tråkigt. På hemfärden gick jag igenom vad jag kände. Jag vill sjunga för att det gör mig lycklig och glad, framför allt vid övningstillfällena. Visserligen ska det låta bra vid framträdande men om nu ett partitur är 8 sidor långt, så tror jag att det är något annat/n som styr.
Jaha ja, ska jag känna mig skyldig och i så fall är jag väl det. Tillåter mig att få vara en bitch och riktig gnällspik, men min tid, eller rättare, jag har inte tid att nöta för mycket för att tillfredställa andras… vad det nu är.

Idag har jag iaf varit på en information på hörselenheten. JÄTTE-intressant. Nu vet jag att örat uppfattar 20% och ögat 80%. Nu gäller det som norm för normalt seende och hörande. Inte undra på att jag hellre skriver än pratar 😉
Vidare att dålig hörsel påverkar Alzeimers med 75% och det skrämde mig ordentligt. I de banorna har jag inte tänkt alls, så det var något alldeles nytt. Fråga mig inte om hur, för när han förklarade var det ganska invecklat. Har att göra med det inre örat – det som redan är förstört och oåterkalleligen inte går att göra något åt. Men dålig hörsel beror ofta på ingången och mellanörat och är då påverkbart till rehabilitering.
Syrran min har blivit virrigare och virrigare och jag vet att hon inte har dålig hörsel så frågorna är stora även här. Jag är naturligtvis orolig att ha det i generna och de där äpplena som jag grubblade på var de kom ifrån fick igår en efterföljare. Plockade ner en burk med hemlagat äppelmos och glodde fånigt på den en stund och frågade mig vem i allsin dar har varit så snäll och gett mig en sådan. Vet bestämt att det inte var från samma givare som jag fick de riktiga äpplena av. De är ju över 90 år och kokar inget mos nu för tiden.

Dags dato fortfarande olöst, så det får ligga och gro ett par dagar.

Som mycket annat. Morsning 😀

 

 

2 reaktioner på ”Att lyda intuitionen…

 1. Ibland ställer för mycket information till det, och”man” får något nytt att grubbla på – sångbeslutet låter dock vara alldeles rätt, någon har andra behov än sång… Kram på dig, kanske är det du som gjort äppelmoset?

  Gilla

  1. Nääää, inte grubblar jag på det där för vad sjuttsingen…. alla blir salig på sin tro och vetenskapligt bevisat tro jag inte att det är.
   Hur som helst med moset. Gott är det 😀 Kraaaaaamm ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s