Ett glatt samtal från min vän…

… när jag ramlar inom dörren efter att ha varit på besök hos långnaglade gamla vänner.

Ser på displayen vem det är och hör en kvittrande glad röst som berättar att hennes dotter har skickat in material och information till fyra bokförlag om hennes berättelser/sagor ur sitt liv. Författaren/mamman/min glada vän som heter Eva, har under många herrans år använt dem när hon arbetat på dagis och förskolor. Alla barn Ewa mött har fått del av sagorna om Kajsa, som hon kallades när hon var liten.

Jag har under åren både läst och sett hennes väl illustrerade sagor och blev så himla lycklig när hon får beskedet att fyra förlag är intresserade, bl.a Bonniers, men ett av de andra tre ringde omedelbums och ville träffa dem redan till helgen.

Nu ville hon dela med sig av det glada och samtidigt få råd av mig som hon tror kan allt, men det är bara för att vi är bästa vänner. Jag kunde delge lite grann, bl,a att jag har känningar på en lektör som är fenomenal och att hon inte skulle låta något förlag föreslå några egna. Nänä… det var jag med om själv en gång och all must försvann ur språket. Därtill att det blev en onödigt stor kostnad, som naturligtvis läggs på priset.
Att arbeta med ett förlag innebär så mycket mer, så jag ska ta och höra om inte Margareta ”beskrivarblogg” har några tips att skicka med dem. Hon har ju nyligen gått igenom processen.

Den här vännen/sagoskrivaren/sagatanten är en kvinna som alltid har skrivit ner sina hågkomster från tidig barndom och långt upp i åren. Använt materialet vart hon än kommit och barnen har stått på kö för att vara med på högläsningsstunderna.
När hon var 50 år började hon lära sig spela trumpet. Bara det… och nu är hon 70 precis fyllda och ska bli författare. Himmel och jord vilka människor jag har omkring mig. Jag blir både andlös och andaktsfull.

 

 

4 reaktioner på ”Ett glatt samtal från min vän…

 1. Roligt, din debuterande vän ska kontakta Författarförbundet som ger goda råd gratis till debutanter – innan hon/de skriver på något avtal; det lärde jag mig. För övrigt handlar det om att kolla det man tror sig behöva kolla, tala om var man är tveksam (om det så handlar om att det är första gången) och be om tydliga, begripliga svar; alla tveksamheter ska talas om. Önskar lycka till!!!

  Gillad av 1 person

  1. Tack underbara människa.
   Har kopierat och skickat dina ord ordagrant till dottern. Inte vettigt att jag inte har Eva i min lista men hon är sådan som iaf aldrig håller till på facebook.
   Kram och ❤ på dig 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Det ska jag verkligen göra för hon vet på ett ungefär var jag har mina kanaler vad gäller både det ena och det andra. Förunderligt är det ändå hur livstrådar flätas samman och hur det då går att ge och ta. ❤ ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s