God Morgon

Tänk att vakna och inte känna press att göra någonting annat än att gå ut med en hund. En känsla som borde uppmärksammas mer och uppskattas efter ett helt liv i måsten.

Något hon inte kan undvika är att gå genom rummet och se hur solen flödar in från öster när den tittar upp över skogarna långt där borta. Inte varje morgon förstås, men när det händer släpper dragningen om att gå och lägga sig igen. På med kaffepannan och trots att det som kallas måste, ligger och följer henne med blickarna troget och lugnt väntandes tills hon är klar, intar hon frukost i lugn och ro.

Hon konstaterar att natten för en gång skull varit dröm och värklös och det gör henne lite filosofisk och väldigt tacksam. Inser hur viktigt det är med sömnen som en räddare för att hon ska vakna glad och nöjd.
Rena rama hallelujafröjden sitter hon nu och pokulerar över. Den där lilla gnuttan av tacksamhet över livet i stort, som i dessa stunder kan göra sig påmind. Hon undrar just nu var den håller hus annars om dagarna. En bild dyker upp i huvudet och hon ser ett elakt troll som sitter på en liten filur i blå mössa, kämpande efter luft men ändå med en viftande hand åt hennes håll som betyder: ingen fara, jag klarar mig, ger mig inte så lätt må du tro!

Hon bestämmer nu att i-n-t-e gå vidare in i den digitaliserade världen efter att ha präntat ner denna lilla betraktelse – behålla det som är nära just nu och gå ut i den lite kyliga oktobermorgonen med hennes enda måste och ta in en ny dag av det eviga kretsloppet.

God morgon 🙂

 

 

 

2 reaktioner på ”God Morgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s