Va? Jag hör bra!

Som jag nämnde om så hade jag uppföljning idag på hörselenheten. Och det gick så bra att den rara tjejen fick en stor kram. Någon måste offra sig när glädjeyttringarna blir för stora hos patienterna. Alltnog, hon var lika glad som jag.

Nååågot lite sämre på vänster öra men det går alldeles utmärkt att leva med. Nu äntligen kan jag kasta av mig att jag hör dåligt och ta tillbaka mina ursäkter; och istället be de vederbörande som mumlar i skägget att ta och skärpa till sina orala organ.

Begriper inte varför människor inte vågar höra sin egen röst. Är det bara jag och min bror som använder stämbanden? Han talar tydligt och är inte buskablyg när han talar. Men… naturligtvis finns det förklaringar, även om jag har lite svårt att inse mumlandets betydelse. Min kära vän Ulla som hade Parkinson hade inte ork att pressa fram luft nog och det är i sanning en självklar och fullt förståelig förklaring. Men att en körledares ord inte tränger fram till sista raden i kören, är mig obegripligt. För jädraranåda när hon sjunger. Då studsar höga C i taket.

😀

 

 

9 reaktioner på ”Va? Jag hör bra!

 1. Skönt att höra! Jag har något fel som jag inte minns vad det heter, när jag glor på svensktalande tv program så hör jag inte vad de säger om maken smäller med disken eller om han pratar högt i ett annat rum. Då slås min hörsel av på något konstigt vis.
  Men så de mumlar på tv, jag höjer ljudet, så fort reklamen kommer får jag spader, då jäklar har de inget problem med ljudet inte.

  Gillad av 1 person

  1. Preciiiiis så är det. Minsta som låter bredvid förtar ljudvågorna som ska behöva trängas med annat ovidkommande skrammel. Och vad tvn ambelangar så har jag det likadant med den. Upp och ner med ljudkontrollen. Värst är han Passgård elr va 17 han heter. Om någon mumlar så är det han. Uääärk.
   😀

   Gillad av 1 person

   1. Jag tror teknikerna nu för tiden är sämre än förr, de ska dessutom leka så mycket med ljudeffekter och musik, sällan får ett samtal bara vara ett samtal. Jag muttrar och svär, ljud upp och ner. 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Jag är lite ljudöverkänslig p.g.a. lättare tinnitus. Min Tinnitus har jag lärt mig att hantera genom att inte utsätta mig för höga ljudnivåer, men ibland sker det utanför min kontroll.Men hör bra gör jag fortfarande.

  Gillad av 1 person

  1. Bra att du kan hantera det, för som de visades mig så kan ingenting ersätta de skadorna som tinnitus innebär. Gäller alltså att hålla alla de övriga stavarna (elr vad de heter) friska, så inte de går samma väg. 🙂

   Gilla

 3. Skönt att höra, att du kan höra … 😉
  Mummel är jättejobbigt … men en del bara är sådana när de pratar. Man kan undra varför?
  Gratulerar till hörseln i alla fall 😉
  Kraaaaaaaaaam ❤

  Gillad av 1 person

  1. Jajamensan… nu är det bara att köra igen och nu har jag en dator i reserv om jag behöver flytta mig utomhus så jag slipper den här gamla ålderdomliga och överviktiga pjäsen (som jag älskar) 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s