Soffans betydelse och annat bla bla bla

I forntid urholkades gamla stubbar till sittning eller senare som på 50-talet då en pinnsoffa kunde tillverkas av byns snickare för 2.50, har idag sofforna utvecklats till en halvsittningsmodell som det absolut inte går att sitta i. Nu har jag tröttnat att bryta ryggen av mig, men Bamse blir naturligtvis ledsen. Han, den lille mysaren har haft en enorm yta att vräka sig i. Ligga nära matte eller fly ut på den utstickande delen när matte råkar störa med att böka bland kuddarna och försöka ta sig upp från, hart när, golvläge.

Kommande tisdag är borttransport beställd och vi blir sofflösa. Hahahaha… skönt. Ett tag, tills det råkar ramla in något sittvänligare. Men under den tiden ska jag njuta av utrymmet och kanske ta en funderare på ommöblering. 4×4 kvadrat blir ju för fasen nästan en egen friggebod. Bara för en jä..ns TV som kräver vidhängande sitt-soffplats.

Firman kommer redan i arla morgonstund och jag har meddelat att de bör stretcha före, för den är tung. Kostar förstås, men nu om dan ber jag inte längre mina barn om hjälp. Vill inte utsätta dem för fler trauman. De har lyft tungt nog, för sin flyttbenägna moder. Ok, den sista svängen var inte att räkna med, så där känner jag mig oskyldig. Men innan dess så hade jag egna muskelkrafter och ingen svårighet att be dem om hjälp.

Igår var jag till Eskilstuna om min höft, men där menade de att jag är tvungen att vänta ut min egen landstingstillhörighet på tre månader innan de kunde åtgärda. Nåväl… hade räknat med detta avslag så det blir till att vänta 5 veckor till.
Operationer är inställda på obestämd tid nu om dan, för logistiken fungerar inte. Lyssnade i radion på den ansvarige upphandlaren och han var såååå ledsen såååå… Dalarna, Västmanland, Södermanland och även Örebro tror jag drabbas. Jösses, vilken långbänk det kommer att bli innan det åtgärdas. Tänk om det hade varit krig. Då hade nog både vanligt folk och sjukhusdirektörer haft förståelse. Nu handlar det bara om pengar och att få det billigaste alternativet och med det ingår inget större ansvar.

Bla bla bla… Har ju ingen att prata med eller ventilera, så om någon oförhappandes ramlar in av misstag och inte känner mig, får ta viss hänsyn till babblandet.

🙂

 

 

3 reaktioner på ”Soffans betydelse och annat bla bla bla

 1. Här är det också sofflöst sedan något år tillbaka. 4 enklare fåtöljer fick ersatta soffan/orna. Kanske blir det soffa igen men då en nättare modell än den/de vi hade senast.

  Gillad av 1 person

 2. Precis så är det, köper landstingen in tjänster som även de vet är till för lågt pris för att fungera, så hamnar vi i detta läge. Ta bort dessa usla fd politiker, lägg ner landstingen, låt staten ta över. Våra politiker borde åka till Norge och lära sig både hur man sköter landsbygden och låter den blomstra och sjukvården som de i Norge klokt nog har befriat från landsting.

  Men det vore ju dumt att ta intryck av sånt som fungerar, våra politiker är vår historias bottennapp. De gräver och gräver en grop, vi står i den till brösthöjd nu, men politikerna fattar inget och gräver vidare.

  Soffa? Jo, en stor i svart skinn, lätt att torka av med både barnbarn, hund och vuxna. Min tanke från början var typ fyra sköna fåtöljer, men se det ville inte maken.

  En grå dag, med huvudvärk och trötthet, tung och tråkig känner jag mig. Men snart ska vi iväg till Kungsgatan och hämta mina nya glasögon. I söndags åkte vi dit. STÄNGT stod det på skylten, snopet.
  Kram

  Ps Nu babblar vi vidare!

  Gilla

 3. När jag köpte min soffa för snart ett år sen (harre jösses! snart ett år sen jag flyttade hit!). Ja, i alla fall så valde jag mellan två, och valde den som var större och tyngre. Fast när man står där på Ikea, i den stoooora, stooooora soff hallen, så ser man ju inte hur stor soffan faktiskt är! Bara en vanlig tresits ju! Bekväm, mjuk, men inte för mjuk.

  Ibland kan jag undra om jag borde valt den andra istället, det var bara 200 kr som skilde i pris, men gjort är gjort och tack vare vikten flyttar den i alla fall inte på sej när man klunsar ner i den. Och går alldeles utmärkt att sova i också. Om man vill. Eller får nån gäst.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s