De apatiska barnen

Vart tog de vägen? Hur gick det för dem?? Hur många år har gått sedan vi matades med denna absurda upplysning av pressen? Var finns uppföljningen att läsa? Lades händelserna om dessa barn in i arkiven för att damma ihop med mycket annat som vi matas med i vår naivitet?

Har inte en aning om varifrån den här tanken kom, för en stund sedan. Hjärnan är förmodligen fullproppad och tar sina egna vägar. Men kvar står ändock frågan. Kanske hos fler än mig? För runtomkring denna händelse som passerats, matas jag dagligen om allt det där som ligger utanför min komfort zon.  Och tur är väl det, för annars så skulle jag förmodligen bli mer insnöad än vad jag redan är. Eller har jag blivit begåvad med apatins välsignade tillstånd, att inte bry mig om?

Knäppt? Tja, varför inte. Tankar som går lite utanför boxen skadar inte. Därtill att kunna knappa ner dem i skrift. För vem vet – kanske någon har ett svar.

Här inne i min lilla trygga värld meddelas storsvulstigt om ökade bidrag till pensionärer. Jaha ja. Detta flaggskepp om röster tror jag inte på. Bidrag borde det inte ens få heta. Fattigvården talade förr sitt tydliga språk. Idag omräknas de reda slantarna till procentenheter och fan vet vad, och snopna står vi där med resultatet. Inte länge sedan det hände. Jag fick visst 40 kronor i månatligt ”bidrag”. Ska jag underdånigt buga och niga för en ost? Skärpning Bergalott! Den var ju god.

Nä, det här går inte an. Ger fanken i alla problem och hänger mig i apati över verklighetens ansikte. Sätter på skygglapparna så inte flugorna irriterar och tänker på storvinsten som ligger i plånboken. Oskrapad och månadens lyxinköp.

 

 

2 reaktioner på ”De apatiska barnen

 1. Utgår från att de barnen frisknade till så fort föräldrarna fick det de ville ha, medborgarskap och rätten till alla bidrag. Med lite tur kanske något barn jobbar och drar sitt strå till stacken. Hoppas att föräldrarna inte skadade sina barn för livet.
  Solen sken under min 30-minuters promenad, men var ju också tvungen att sitta ner och borsta honom. Fel årstid för material till fågelbon, men i vår börjar väl allt om och då ska jag trycka fast håret i en grenklyka till fåglarna.

  Gillad av 1 person

 2. Nej, vi får inte bostadsbidrag, vi får bostadstillägg – och i dagens samhälle med drastiskt ökade hyror är det inte mer än rätt.
  Vi som nu är det i det här läget, pensionärer med låg inkomst, oftast kvinnor som varit hemma under många år och fostrat barn, och kanske lite senare jobbat deltid, har faktiskt varit med om att bygga upp Sverige.

  Jag har tre döttrar som nu jobbar och sliter och betalar skatt till samhället, så även om jag tog hand om dom under många år med i princip ingen ersättning alls, så har jag ju ändå bidragit till samhället med de skatter jag har betalt in samt så att säga tredubblat mig själv, i och med att dom jobbar!

  Så jag ser inte alls bostadstillägget som ett bidrag. Och det är inte alla som får det, bara de med låg pension.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s