De 7 demonerna

Ur varje text jag läser så dyker de upp. Kontraster, konflikter, tankar, drömmar som påminner mig om, att det är detta vi ”är” allihop. Lite mer komplext förstås, men som ett stående underlag.
Under en längre tid har jag inte hittat den där tråden som jag vill följa. En tråd som ska löpa från början till slut. Hitta den röda färgen och applicera ut den i fulländade svängar.
Upptäcker att alltihop ligger sedan länge framför näsan på mig. Jag har redan det ofullbordade scenariot innanför pannbenet. Får skylla på den kognitiva glömskan.

I natt tog jag tag i en bok av Alexander Pusjkin som heter Spader dam – och andra noveller. Hade glömt att jag fick med den hem från mina väl bokförsedda vänner, som hade alldeles för mycket böcker och som gärna ville ha mig med i sorteringen till loppis och återvinning.
Kanske där i texten i natten något vidrörde min sedan länge glömda idé om dessa 7. Vet inte, men något hände. Naturligtvis har ”riktiga” författare redan klart för sig vad och hur en text ska flyta på, men jag är bara en skrivhungrig amatör som trotsar den etablerade kulturen. Ordet är fritt heter det.

Idag söndag – kaffet urdrucket – Bamse nöjd efter regnig promenad – tystnad råder både ute och inne. Passar utmärkt att transformera tonarterna till primadonnornas sånger som vi ska öva på i morgon. De 7 förväntansfulla demonerna som vill komma till tals behöver stävja sig och fatta att här råder ingen brådska.

 

 

 

3 reaktioner på ”De 7 demonerna

  1. Härligt att du sysselsätter dig med både demoner och harmonisering – och idag får du lov att köpa Aftonbladet – jag är på första sidan med tramsig rubrik och en helsida inne i tidningen, tror inte det publiceras även på nätet… Kram på dig, nu ska jag fika!

    Gillad av 1 person

    1. Kommer just från Fb och kan bara konstatera all glädje med det som sker. Men jag är ju som jag är – lite kritiskt inställd varför i allsin dar inte alla gratulanter delar inlägget på sin sida. Våga visa att det här är faktiskt en människa som är värd att läsa om OCH att hon är en vän. Hmmm… men det är ju jag det 😉

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s