Upprörd…

… och har ingen att diskutera med så det enda sättet är att få pysa ur mig lite på min blogg. Jag vill så gärna förstå det jag inte begriper.

Människans strävan efter att få det bättre och bättre måste väl ses som en naturlig sak. Att ge näring och beskydd löper från generation till generation. Utan kommunikation utifrån har detta ändå fortgått genom tiderna och vi vet att det har förekommit folkvandringar men vi vet också att då har det varit av nöd. Krig och religion också förstås, vilket religionen var den största grundläggande delen av vår egen utvandringshistoria. Allt det här är någorlunda lätt att ta till sig och förstå.

Nu är vi framme vid omvälvande vandringar som avslöjar att det som håller på att hända nu är enormt stort. I alla fall i den här delen av världen. Europas oroliga hörn med en viss förskjutning österut, bevakas av storebror i norr och den trumpne mannen over there har dragit tillbaka sina gossar.

Oro, skräck och hopp om något bättre går fram till den mest fattige och eländigaste människa. För jag kan inte se att internet inte fungerar eftersom det bevisligen sitter en mobil i händerna på även den fattige. Det är bra. Javisst är det så. För hur skulle annars människor kunna veta att det någon annanstans finns det både fred och välfärd.

Hur i helvete har det kunna gått så snett? Somliga menar att vi är övertaliga och att vi borde decimeras. Andra menar att det är helt ok att ett fåtal äger mer än den behöver och varför i helvete är det en pojkjävel som låser in 39 människor med förhoppning om en bättre värld, i en lastbilscontainer där de dör. Paus.

Nu har jag lugnat mer mig lite och funderar över om det är naturligt det som sker. Kommunikationen över hela världen är tillgänglig för alla och då är det klart som korvspad att alla vill ha del av kakan. Det bara vore så rätt. Det finns till alla, inte tu tal om det och vi tjatar om rätt fördelning och ingenting händer.

Och mitt i alltihop detta att varje mun borde få äta sig mätt, så blåser det upp till storm om vårt klimat och då, glöms den hungrige bort. Jaja, det är bra med klimatdebatt också men när jag ser på journalistiken så har de definitivt glömt bort flyktinglägren där människor bor i hundratusental i högsta armod.

Vad är viktigast? Båda förstås och ska det till 39 döda i en container för att vi ska våga ta ståndpunkt i endera fallet. Lösa nu eller sen – sen kommer aldrig i alla fall. Inte för de 39 och inte för dej och inte för mej.

2 reaktioner på ”Upprörd…

  1. Nej – inte för dig och inte för mig – de som dog i England… Jag förmår inte förstå. Och min skräckslagna undran är – vilka om några överlevde? Du och jag lever fortfarande i relativ trygghet – men alla andra? Vart tar vi vägen? Kram ändå

    Gilla

    1. Ja vi lever i fred och ro och vi är säkert alla väl medvetna om den fördelen, men det onda börjar ta överhand. Så känner jag. För i frustration kastar jag ur mig och skyller på den som körde och det har jag naturligtvis inte en susning om. Han kan ha blivit anlitad i både andra, tredje och fjärde hand. De som tagit pengarna från de 39 kommer vi nog aldrig få se fällda för det här. Och de andra som hittades… ååååå… det gör så ont.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s