Mitt i natten

Klockan är strax efter tre och inte en blund i ögonen.

Just i stunden när jag lutar huvudet mot kudden och känner hur trött jag är så njuter jag i fulla drag en stund – drar djupa sköna andetag – börjar böka omkring med vetekudden som börjar bli någorlunda temperaturvänlig – fortsätter med tillstukning av huvudgärden och släcker lampan – drar täcket tillrätta över axlarna.  Å väntar å väntar å väntar. Vänder på mig och upptäcker att jag har Bamse vid fötterna. Lite mysigt, så nu går det säkert bra att somna. Tror jag, men det är lönlöst.

Stiger till slut ur sängen och sätter på tvn. Kommer in i ett program om vulkaner. Hette den Semlur eller någonting; den där vulkanen som på 1200-talet hade ett utbrott som täckte klotet ända ut på polerna. En kaskad på nästan en halvmil upp i atmosfären och regnet av pimpsten blev dryga 40 meter djupt. Pompeji blev bara fem meter.
Det här monstret ligger i Indonesien som har ett av världens vulkantätaste områden och som har, än idag pyrande domedagsvulkaner. Semlurs samlade regnvatten har en normaltemperatur på 15 grader men har under en ganska kort tid ökat upp till 22 grader. Det är sannerligen intressant med geologin. Barnbarnet håller på att ta master i geologi och när jag ser sådana här filmer så förstår jag fullkomligt hennes intresse.

Jaha ja, vem står med benen i kors och vem glor konstigt på mig där jag sitter och glor. Bamse förstås. Han vet vare sig ut eller in. Är det morgon redan eller…? Så på med paltorna, går en sväng, åker en sväng bort till macken som är nattöppet och köper lite gott bröd till morgonfikat. Åsså sitt jag här. Halv fyra och tänk, det gör ingenting alls.

Har i alla fall lugnat ner mig från föregående vulkanutbrott och önskar God Morgon 🙂

3 reaktioner på ”Mitt i natten

  1. Även jag har sovit uselt, men lyckades nocka mig med sömntablett till slut, allt bara för att jag skulle upp och iväg till njurläkaren idag. Allt bra med proverna och läkaren är så mysig, fick hjälp även med droppar mot allergin i ögonen. Frasse fäller och jag kliar ögon, men det håller nog på att bli bättre. Kram

    Gillad av 1 person

  2. Tänk så påverkad man blir när nattsömnen inte är som den ska. Allting rubbas och hundkrakarna vet som sagt inte om det är aktuellt med kissrunda eller inte.
    Allergin får du verkligen sköta om ordentligt för käre värld om du skulle vara för mottaglig av denna fina Frasse som verkar trivas med er och ni med honom. Verkligen en fin vovve. Min Bamse är så långhårig nu så han ser snart inte ut. Alldeles lurvig runt ögonen och nosen. 🙂
    Kram och sov gott i natt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s