70-års-kalas istället för ljuständning

Så var det över och jag skulle göra om det igen och igen. Såååååå trevligt det var. Jag höll t.o.m. ett litet tal eftersom jag är den enda svägerskan som ännu inte försvunnit in i dimman. Oskrivet och spontant och har inte en susning om vad jag sa eller hur det lät. Men vad gör det, jag vågade uttrycka min tacksamhet att hon kommit i min väg som är livet.

Men att ta det från början under eftermiddagen innan dotra skulle hämta upp mig, svassade jag omkring i kreationen av glitterjumper och snäva långbyxor OCH högklackat. Barnsligt förtjust över att håret blev snyggt uppsatt efter mycken möda och ja, jag kände mig så fin. Hann gå en trappa upp och visa sömmerskan hur jag tog mig ut och faktiskt så uttryckte hon med ett: Oj, det där var verkligen snyggt och festligt. Stora ord från en designer som vet bäst.

Två stärkande whiskey hann jag med och det var nog den bästa kuren för gnällhöften som höll sig i schack hela kvällen.

Inte nog med det. Bland allt folk på plats så fanns även trevliga grannar varav en är väldigt god vän med min bror. Har träffat honom vid ett flertal tillfällen och ansett honom ganska trevlig men aldrig kommit ihåg vad han heter. Nåväl, idag när jag ringde och tackade svägerskan och broder för den trevliga kvällen, omtalade de att den där som jag alltid glömmer namnet på, hade föreslagit att vi skulle träffas och äta en bit mat i all sköns ro, vi fyra. Hahahahaaaaa…. Jag måtte ha varit något alldeles speciellt för att få en herre att komma på något dylikt. Smickrande, javisst, men får se vartåt det bär hän med det förslaget. Visserligen har vederbörande sett mig med råtthåret hängande, pösiga fula mysbyxor och skitiga händer förut, och trodde väl inte att hon, syrran, kunde bättre.

Det blev verkligen en annorlunda alla helgons afton. En afton med glädje och värme. Skulle någon av våra hädangångna missunna oss det? NÄ… de var med oss allihop.

🙂

 

5 reaktioner på ”70-års-kalas istället för ljuständning

  1. Så härligt det låter, och så fint att du kände dig fin, högklackat tror jag inte ens att jag har några kvar – än mindre att jag skulle kunna röra mig i dem… Ät middag ihop med brorsan och den där vännen – det kan vara en möjlighet att lära känna honom bättre (vännen menar jag, brorsan känner du) – ha en skön dag även idag!

    Gillad av 1 person

    1. Det kan inte 17 gå omkring å sura hur länge som helst. Mitt i det man tycker det är som värst, så ramlar det in händelser och sådant som är omöjligt att förutse. Gäller att sticka näsan utanför dörren bara 😀

      Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s