Tjejträff och mord

I samband med en födelsedag på annat håll blev jag inbjuden igen. Inte klokt vad det ramlar in begivenheter. Den här damen är kassör i föreningen där jag är sekreterare så hon bjöd in några gamla väninnor hon mött genom livet till lite mat. Ojojoj… min mage protesterar lite så här hemma igen, för nu bjöd hon på mat från sitt hemland och jättegott alltihop förstås men den här blandningen av sött, surt och salt… njaaa men åter igen. Himla gott. Glömde fråga vad hon fyllde i antal år men det gör ingenting. Behöver inte veta.

Här i krokarna på Bamses och mina stråk händer det lite udda saker och vi två störs inte men det är klart, nu har en manlig person blivit ihjälslagen tre kåkar härifrån, så även jag får ta och yvas lite. Ändå skrämmer det inte att ta nattliga promenader, det är som att det gäller att vara lite observant och inte befinna sig på alldeles fel ställe om det händer, när det händer. Vet ungefär var gängen håller till och jag behöver inte ranta dit i onödan. Den här gången låg händelsen utefter gångvägen till mataffären och där passerar en förskräcklig massa folk. Men… just i det huset vet varenda boende i området att där, just där luktar det skumraskaffärer. Knark och annat sattyg förstås. 

Jag var för några år sedan granne med styckmördaren som tog livet av den försvunna Fatima. Nu kunde jag inte ana att han skulle gå så drastiskt till väga men han blev helt enkelt rädd och med sönderknarkad hjärna så blir händelser och beslut därefter. Alla kände Kenta. Alla visste att akta sig för de som sökte honom. Inte bara akta sig utan även komma i nära kontakt och se hur dessa unga magra vrak såg ut. Ibland kunde jag gråta över hur de såg ut och hur söndertrasade deras liv såg ut att vara. Fy för den lede. Arma barn. För det var de som var under tjugo och för mig är de inte vuxna, all den stund inte hjärnorna fått utvecklats normalt.

Nu tror ni väl att det här är ett värre bostadsområde än normalt. Inte då. Sådant här förekommer precis överallt där man minst anar. Har man dessutom skygglapparna på så ser man förstås ingenting alls.

🙂

 

 

4 reaktioner på ”Tjejträff och mord

  1. Idag ser jag personligen inte så mycket tragedier, tack och lov, läser bara om dem. Men förr fick jag jobb via socialen och gick hem till folk i olika sorts nöd. Så jo tack, jag har sett och blev både realist och väldigt sorgsen över hur illa det kan gå.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s