5 grader kallt och räkor

Nu börjar det där byltandet med kläder. Kylans motsats, i stunder när jag står beredd i hallen för att gå ut med Bamse, är den sommarlätta klänningen och lätta sandaler. Visshet om att det utanför stora entrén bli mött av lena ljumma vindar.
Så tänker jag för att locka fram de små blyga men kraftfulla endorfinerna som tydligen ska bo i kroppen någonstans. För att tillfredsställa dessa behövs visst en chokladkaka eller en kram. Dessa två ska enligt vetenskap framkalla positivt tänk. Nu existerar inget av ingredienserna till morgonens attack mot 5 graders kyla. Bamse är redan klädd i sin päls och stirrar från soffkanten på mig, så för att göra pinan kort så gör jag uppehåll här vid tangenterna och ger mig ut i striden.
*
Nå, så farligt var det inte och Bamse som är en klok pudel visade tydligt att det fanns genvägar hem igen. Klok sådan hund. Så gör han emellanåt på våra promenader. Han bara tvärstannar, står still och glor uppfordrande på mig och jag hör hur han tänker: Nähä du… nu tar jag inte en enda tass i den här riktningen, för nu vill jag hem!
När det är löpdags för kvarterets hyndor är han helt från vettet. Men det är en annan historia för just nu är det lugnt på den fronten.

I går kväll var jag hem till en god vän som har två vackra katter. Boendes på landet och har även några höns och en tupp. På landet ingår även släktet möss och råttor och dessa katter jobbar heltid och får ständig löneförhöjning av sin matte när de levererar sina fångster på köksmattan.
Ja, historierna är väldigt dråpliga om dessa kloka katter och hoppas att matte funderar vidare på en lite blogg där hon kan leverera, inte bara om katter, för naturligtvis, även hennes egna tankar om livet och så vidare.

Några vinterdäck har jag ännu inte satt på min lilla bil och det är klart att det bör göras men innan dess ska jag ut och äta räkmacka med min systerdotter. Vi möts halva vägen mellan våra orter där det ligger en stor handelsträdgård med vidhängande café. Inte för att jag gillar att beskåda växter precis men väl att byta väggarna mot lite annat. En utmärkt och förträfflig möjlighet. Bamse får stanna hemma och ”vakta huset”.

🙂 Ha en bra dag!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s