Jodå… november är skit

Det har bara gått en vecka in i dysterhetens månad och jag börjar hålla med om att det är allt bra tråkigt. Tvekan om det ska eller inte slå till med lite kyla eller regn eller vad 17 som helst OCH det är bara att försöka hänga med.
Mörkt är det på promenaden eller rättare lilla kvällskissrundan. Något vitt och halt på asfalten, hala löv inne i skuggorna att halka på men det gick bra, den här gången också. Har konstaterat att jag behöver skaffa mig bättre skor. Lätta förstås och det är inte lätt. Kängorna med broddar och agremanger orkar jag inte släpa omkring på. Men, det blir plusgrader i morgon.

Jo, den där handelsträdgården som vi idag besökte och där vi åt Västmanlands godaste räkmacka på, har utöver växtligheterna lite andra saker också till försäljning. Lite förresten, alldeles fel benämning. Det fullkomligt drööööööööösade av pryttlar inför julen. Inte en enda pyntfiligrunk  som överensstämde med vad en annan är van vid. Röda tomtar och ja, ni vet. Här kom nog allt från Indien , Kina och Sydafrika. Svarta grisar, blåa elefanter, vippor i guld och glitter och ett helt landskap uppbyggt av frigolit och där tronade pingviner i ett stort antal. Väldigt snyggt gjort, tyckte vi, min systerdotter och kände oss överväldigade och en aning illamående över detta frosseri av pryttlar och vi höll på att försmäkta av återhållet skratt när en liten gråhårig dam förtjust lägger en stor jävla rosa svan uppe på toppen av sin fullpackade kundvagn. Hon föredrog den rosa framför de blå eller gröna. Hade det funnits en RÖD svan kanske vi köpt den på rent trots för att visa våra kära familjemedlemmar att vi minsann är med på noterna i utifrån kommande influenser. Vill förstås inte längre bara vara vadmal, hemslöjd och havrekärvar. Jag bjöd på kaffe och räkmacka och köpte två vita ljus à 12.50

Gonatt

 

8 reaktioner på ”Jodå… november är skit

 1. Härliga fina du, synd att det inte fanns en röd svan!! November är skit, svart och trist – och då får man kanske göra som du, ta sig till en räkmacka någonstans, men helst utan julpinaler. var inne i stan idag och fy sjutton!! Kram på dig och sov gott

  Gillad av 1 person

  1. Gomorron 🙂
   Räkor är gott det håller jag med om men en grej som jag skulle vilja uppleva, det är att få äta ostron med dig. Har aldrig ätit sådana och behöver en som lär mig hur. Visserligen går det att googla men hu så trist.
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Snacka om stor shopping hela två ljus 🙂
  Tråkigt att de slänger in så mycket skräp, är det trendigt eller? När ungarna var små hade vi normal svensk jul med det pynt de flesta av oss räknar dit. Men numera har vi minimalt med prylar vare sig det är påsk eller jul.

  Gillad av 1 person

  1. Helt klart en trend som vi inte kan motstå. Det var det som slog mig när tanten såg överlycklig ut med sin svan. Även om hon nu tänkt ge bort den till något barnbarn, så planterar vi sakta men säker in det vi gräsrötter värjer oss mot. Krims krams som tillverkas av de fattigaste fattiga till otroliga och minimala löner. Halloween är väl ett tydligt exempel. Tja, röda tomtar också förresten, men det var bra för den gamla grå tomten var väl mer att likna vid ett gårdstroll.
   🙂

   Gilla

   1. Gårdstroll är fina, verkar som att jag är fel ute som vill ha traditionerna kvar för kommande generationers barn att få växa upp med. Undrar så vad det är för krafter som tillåts bre ut sig och bit för bit nagga våra traditioner? Allt ska skrivas om, tolkas om, som nu med nationalsången och annan älskad musik/psalmer. De ska finnas kvar, men på något nytt vis och det har jag lärt mig att myndigheter låter så när de sakta men säkert vill förskjuts deras sketna utslitna värdegrund åt ena eller andra hållet. Nää, nu hoppar jag i duschen och du får ta bort dessa rader om de känns för känsliga för andra att ta del av.

    Gillad av 1 person

   2. Tror nog de flesta har grubblerier angående politiken som idag nästan överskrider folkets förstånd.
    Nu har vi ett etablerat och nytt muslimskt parti och det ska bli intressant att följa hur det tas emot av både folk och fä… nä jag menar politkerna 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s