Kvällbetraktelse

I går kväll blev jag sittande och såg på TV 2 där det uppmärksammades om Berlinmurens fall. 30 år har gått och det är underligt när jag får en sådan tillbakablick med så mycket mer information än vad jag hade då – om hur nära och explosivt det verkligen var mellan öst och väst. Just då hade jag så mycket annat för mig, och det är klart att den egna situationen i livet alltid ligger närmast.

Idag åkte broddarna på. Mycket halt överallt. Ändå tog vi oss hela rundan runt och den brukar ta 40 minuter men idag tog det nog en timme. Sedan har det bara blivit korta promenader. Nästan bara ut till sophanteringen och tillbaka. För… att börja städa under diskbänken ger och har gett efterverkningar. Nu klättrar jag på stegen och byter pruttelutter ur ett skåp och ställer koveser i ett annat. Upp och ner, försiktigt, försiktigt så jag inte drösar i golvet. Måste vara hel och ren till läkarbesöket i morgon då det ska konstateras om jag får operation eller inte. Skulle jag inte få det så vet jag nog inte riktigt vad jag gör med livet. Hålla fasaden uppe hur länge som helst går inte. Men… vi får se.

30 år har gått och det är klart att jag reflekterar lite över vad som passerat. Då, fortfarande ung och stark och kunde försätta berg – nu en gammal kärring som är rätt så less på det mesta. Tiden, den där tiden som mal på, utan att tankarna ens hinner med. Utan att ta vara på varenda minut. Sådant slöseri med livet. Men samtidigt vet jag att precis hela tiden har det varit full spetta. Genom äventyrliga tilltag, startande av företag, vågat satsa, sorger och bekymmer och en uppsjö av en massa roliga saker. Jag har tagit och fått min beskärda del.

Lite melankoli känns just precis nu, för det fanns ett liv innan muren revs. Det var i mitt förra liv. För liven vi fått går i faser. Före och efter det och det. Det kan säkert varenda människa tänka sig att förstå. Alla har sina sagor att berätta utifrån olika livshändelser. Att berätta om ett helt liv, som jag försöker göra i mina oansenliga memoarer, blir de olika ”liven” väldigt tydliga. Jag har tre bestämda sådana.

Nä, nu är det kväller och vi ska halka ut på en sista sväng. Bamse har redan broddarna på. Gokväll 🙂

 

 

 

 

 

 

4 reaktioner på ”Kvällbetraktelse

    1. Det var då själva den! Varje gång jag kommenterar via ”Läsaren” (Där inlägg från dem man följer listas upp), då länkas min kommentar till hemsidan istället för till bloggen. Där kan jag inte heller ändra på något, så jag får väl helt enkelt kommentera från ”framsidan”

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s