Jag mötte en ängel idag

 

När det är som värst så dyker de upp. Det är verkligen en sanning som har bevisats för mig otaliga gånger (trots gnäll).

I morse skulle jag ner till min läkarmottagning för att ta blodtrycket. Det beroende på att det var för högt när jag var till ortopeden. ”Det blir ingen operation om det inte blir lägre”, sa vitrocken och försvann efter att ha meddelat om den långa väntan som jag skulle förpassas in i. Beordrades att ta kontakt med min läkarstation och dit kom jag alltså idag. Togs emot av en underbar kvinnlig distriktssköterska som hette Maj-Lis och hon hålade och frågade på ett så fint sätt så jag fick knäppa upp glappet som sitter någonstans i ansiktet och berätta lite vad som varit och vad som äntligen var på gång, men att jag behövde få ner trycket innan åtgärder osv.

Hade naturligtvis slagit av mobilen och när jag öppnade den hemma och inom dörren fanns det fyra missade samtal på hemligt nummer. Efter en timma ringer det igen och det är den här Maj-Lis. Hon berättade att hon tyckte så synd om mig så när jag hade gått så gick hon raka vägen in till ”min” doktor (som jag aldrig träffat) och förklarade min situation OCH han skrev omedelbart ut medicin så jag troligtvis redan på måndag, då jag ska ta en ny mätning, få ett bättre resultat. De där pillren skulle vara snabbverkande fick jag också veta.

Som en raket till apoteket och väl utanför dörren på väg mot bilen svalde jag en på studs för den ska tas en gång om dan på fastande mage. Hinner få i mig fem stycken till måndag morgon.

Jag fick alltså idag möta en ”människa” – en ängel som dök upp när jag som bäst behövde en.

Funderar på om jag ska skaffa mig en våg. Har inte haft en sådan på 30 år ca. Brukar kolla in lite då och då hemma hos folk, men jag tror jag struntar i det. Har i alla år vägt 65 kilo MEN… min längd som varit 1,67 har blivit 1,62. Jaja, vi växer neråt och inåt. Men glädjen blir bara större och större när jag upplever sådant här med att möta folk med hjärta och empati.

❤ 😀 ❤

3 reaktioner på ”Jag mötte en ängel idag

  1. Härligt att en ängel kom i din väg när du som mest behövde det – jag mötte en gullig bilbesiktare idag, som visserligen talade om att väster framlyse inte funkade på halvljus – men det är bara att byta lampa, ingen ombesiktning. Puh säger jag också. Och han lyfte ur och in igen hundburen. Mannen byter kläder för tredje gången idag, inga blöjor levererade ännu, får ringa i morgon igen… Allt är inte kul, men det går. Kram på dig

   Gillad av 1 person

 1. De finns där ute, änglarna … även om man inte ser dem. Så himla skönt att du äntligen fick möta en, och när du verkligen behövde det också.
  Ibland är det bra att ”hitta glappet i ansiktet” också, så att de änglar du möter förstår att de behövs.
  Puss och kram ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s