Varning! Soptömning

Tålmodigare hund än Bamse finns inte

Följer tiden och ger sig inte hän åt att kräva utegång men väl att vara bredvid. Hela tiden. Anpassar sina steg efter mina och numera går det väldigt sakta. Länge sedan vi tog oss runt hela stora svängen, som jag kallar den. Nu blir det runt lilla kullen bara och Bamse är nöjd med det. Den där kullen är så väl inpinkad så han har iaf jämt göra. Nosen i backen och han får stå så länge han vill på det sättet. Då behöver jag inte ta de där stegen som  ger smärtsamma signaler upp till hjärnan.

Har reflekterat över mitt höjda blodtryck och kan inte se annat än att ansträngningen med att använda benen gör mig totalt utmattad. När vi väl kommer inom dörren måsta jag lägga mig för hjärtat slår och ögonen vill ramla ihop för att omslutas av mörker. Det är inget nytt fenomen, så har det varit mest hela tiden, men det är mer påtagligt nu om dan.

Nu kommer tankarna att Bamse kanske inte kan fortsätta ha det så här. Inte rättvist mot ett djur som ska röra sig som en hund ska. Men… försvinner han ur min tillvaro stannar tiden. Då lägger jag mig antagligen ner och förmodligen blir det endast hungern som tvingar upp mig stående.

Här råder fullständig tystnad. Ingen radio eller tv står på och ger sällskap. Trumhinnorna vill inte. Nja, nu vet jag att det inte beror på trumhinnorna utan det som skadar hörseln lägger sig längst in i snäckan där det sedan, med vissa delar förstörda signaler, levereras in i den värld som vi kallar hjärnan. Snäckan som är den vackraste kroppsdelen vi har enligt min mening fast det är njuren som betecknas som den vackraste tavla av Livets Träd.

Svammel pågår nu i stunden och det beror på tomheten omkring. Tystnaden som får väggarna att bågna i ett kompakt ingenting. Där befinner sig två varelser som anpassar sig till varandra utan ord. En hund och en människa. Den här människan är inte mer hängiven en hund än normalt. Somliga vill bara ha fyrbenta bredvid sig för att det är det trognaste som finns i deras ögon. Kan hålla med dem och förstår, för de har naturligtvis kommit fram till den slutsatsen av olika anledningar. Sårade, kränkta, missnöjda över det som borde ha varit. Jag har ännu inte nått så långt. Jag vet att jag mår bäst med och bland människor. I de korta stunder det händer mår både Bamse och jag bra. Endorfin och adrenalin löper genom kroppen som livgivande glittrande bäckar som porlar så där grant som en ljuvlig vårdag när isen håller på att smälta bort och ge plats åt fritt flöde.

Det mentala och livgivande försvinner i en torftig tillvaro men jag kan berätta att jag faktiskt dammsög här om dagen. Satt långt inne och inte ”ordentligt” gjort som sig bör, men det duger.
I helgen ska jag få hjälp med att byta till vinterdäck och det är gott att veta att det finns en svägerska som av reumatism vanställda händer blir min hjälpare. Broder kommer att vara bredvid med råd om hur vi går tillväga. Han har förståndet i behåll efter sin stroke men halva kroppen hans fungerar inte som den ska. Jaja, tänker någon, att det är väl lika bra att de som erbjuder tjänsten till en billig penning ska göra det, men se, det vill inte broder och svägerska. Däcken befinner sig i deras garage ute på landet och inte fan ska du betala när vi har möjlighet själva, säger brodern.
Deras engagemang ger mig av just det som porlar och glittrar inne i huvudet och att det där infinner sig en substans som skickar signaler till att inte känna efter kroppen så förbannat.

Bara den här tanken på däckbytet med två personer som jag älskar ger mig ny energi. Jag känner hur det lossnar omkring, och från det jag satte mig och började skriva så mår jag helt plötsligt förbaskat bra. Alltsååååå… den här bloggen är en riktig soptunna. Halleleluja för soptömningen!

😀

2 reaktioner på ”Varning! Soptömning

  1. Din form av soptömning är så bra, och krama brorsan och hans fru även från mig – kärleken är ömsesidig, din och deras. Minns det. Det gör ont även i mig när du berättar om smärtorna, som naturligtvis är hemska med den skada din höft har – hoppas blodtrycket går ner, och att du får din operation snabbare än väntat, massor av kramar

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s