Mixat

 

Det där med det militära gjorde så att ett minne dök upp i ”huvet” på mig. Tror det var på 90-talet då det dök upp ett brev från försvarsmakten där jag var tilldelad ort och utförande av min arbetsuppgift som var sjuksköterska. Det var jag förstås inte så jag ringde och försökte komma till tals med berörd inrättning för att ändra på den felaktiga uppgiften. Det gick naturligtvis inte för ingen telefon var bemannad eller svarade inte alls. Nåväl, det glömdes bort av mig tills det dök upp ytterligare ett brev från dito makthavare. De bad om ursäkt för att de givit mig fel information om min profession och hade ändrat till tandhygienist.
Kan man annat än skratta? Jag var ordinarie pottslusk inom hemtjänsten och tänkte att ok, blir det krig kan jag väl fixa tänderna på behövande för till det behövs väl i sådana tider endast en mindre rotborste och ett stämjärn.

Jag har klippt mig idag. Ser ut som Mats i Himlaspelet. Men det är skönt att det är borta från ryggen och i morgon får jag kröka till det lite med tången. Den kvinnliga fåfängan viskar i örat på mig och förmodligen är det ett eko från svägerskans glittriga 70-årsfest.

Men faktum kvarstår, det har hänt något med mig. Har faktiskt varit ner i källaren och tagit upp juldukar. De har inte använts på tre år. Tagit tag i kökets skåp som efter våren 17 inte har blivit rengjorda – och ommöblerade efter en viss intelligens. Hittills har det fått stå som det slängdes in. Kommer att spara många steg – bara det. Det tar sig. Och det bara för att jag äntligen kan se mig som en i en lång kö, där alla lika som jag, får vänta och vänta på att få smärtlindring. Ett vet jag säkert och det är att när våren är kommen och sommaren som följer, ska jag dansa vägarna fram och sjunga för full hals. Nana då… bara på promenaderna med Bamse.

I natt som var vaknade jag vid tretiden och kokade mig kaffe och åt en macka. Kom att tänka på gamla vänner, så jag satte mig att skriva ett brev till dem. Visserligen inte för hand men tänkte att; hur ofta får man brev nu om dan? Det kommer fram i morgon och hoppas att de blir glada. Spånade lite om när vi var unga och lite händelser som skett tillsammans med dem genom åren.

Nu får det vara slut för ikväll – gokväll 🙂

 

 

2 reaktioner på ”Mixat

 1. Goa fina du – vem eller vilke du är skrev brev till så blir de glada att höra av dig. Men i natt hoppas jag du sover och vilar kroppen – kul att något ändå förändrats, att du gör saker du inte gjort på ett tag – det är gott. Kramar dig

  Gilla

 2. Först bugar jag och tackar för dagens första gapskratt … passande för en tandhygienist. Här andas lust och krafttag, toppen, jag blir glad att läsa.
  Nyklippt och allt, själv tänkte jag igår att barret nog får växa lite till och sen klipper jag en jämnare page av det hela.
  Segt idag att komma igång, så grått, så vått och vi har vår tur kvar, jag och Frasse.
  Många kramar till dig! ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s