Mitt i natten

Så farligt är det inte med det, men jag lade mig vid halv tolv och nu är klockan ett. Blev tvungen att gå upp för det förjordade benet molar och värker. Gjorde mig lite kaffe för att kanske som motgift få en blund i ögonen ändå. Får lägga mig om en stund och se om det fungerar. Passar på att skriva lite för det är ju i alla fall bra metod trots att det inte finns så mycket att skriva om.

Håller på med den där boken om att Våga vara Gammal av Kajsa Telander. Hon skrev den på 90-talet och nu ska jag gå in och googla och får se om jag hittar henne – om hon lever.

Kajsa Telander
Författare

Beskrivning

Kajsa Margareta Telander, ursprungligen Kajsa Sissa Margareta Zetterberg, född 24 september 1919 i Storkyrkoförsamlingen i Stockholm, är en svensk författare, journalist och förlagsredaktör. Wikipedia

Född24 september 1919 (ålder 100 år)
Är det inte helt otroligt. Hon lever och är 100 år.
Hon skriver så bra om hur viktigt det är att ha Ki, det kinesiska uttrycket som beskriver flödet av energier i skapandet – när man brinner för något och som ger kroppen ett livgivande flöde av energier som förlänger livet. Hon tycker bara att det var tråkigt att hon inte fick reda på det i unga år men vad det verkar så blev Ki ändå verkningsfullt.
Omedelbart tänker jag nu på den kvinna i teatergruppen som vid nu 97 års ålder driver en liten sånggrupp av pensionärer och samtidigt är med oss i teatergruppen och bistår med piano och dragspel. Hon ska även ha ett eget solonummer då hon är en fena på att joddla. även att hon ska ackompanjera sin 88åriga man som ska sjunga Violen ifrån Flen utklädd i en 20-tals klänning.
I morgon har de en liten konsert som jag ska gå och lyssna på. Jag var med i hennes sånggrupp under några år men avslutade den för att jag tyckte att det inte gick något vidare framåt. Kanske fult av mig men jag beundrar hennes styrka och livsglädje och har alltid förstått att det är musiken som gjort henne ungt gammal. Att gruppen fortfarande finns kvar är nog uteslutande för att de vill följa henne till slutet. Solidariska sångarvänner med heder men jag räknar mig inte till dem. Men det skäms jag inte för.
Hur fasen ska jag få tillbaka den vanliga texten efter att jag kopierat in från Wikipedia? Hmmm… får väl sitta där och kanske den omvandlas när jag publicerar.
Gonatt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s